Cu PUZ-ul și PUD-ul din Faleză Nord în… instanță. Constanța Altfel: „De bunăvoie, nerugați de nimeni și fără să facem gălăgie pe spațiul virtual!”

A fost scandal mare pe 28 noiembrie 2019  în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța, când consilierii locali au avut de dezbătut, din nou, un proiect de hotărâre controversat: „aprobarea Planului urbanistic zonal elaborat în temeiul sentinței civile nr. 63/2016 rămasă definitivă”.

CITEȘTE ȘI:

Este vorba de proiectul unui bloc P+8 în cartierul Faleză Nord, chiar pe malul mării, cu care, inițial, municipalitatea nu a fost de acord. Primăria a pierdut procesul și, investitorul, Mihai Valentin Florin s-a prezentat, alături de avocat, în ședința respectivă.

Pentru fiecare zi de întârziere de aprobare a PUZ, atât municipalitatea cât și primarul plătesc amenzi. Deși, discutăm de o pronunțare judecătorească definitivă, se pune următoarea problemă: cum poate o decizie de instanță să oblige consilieri locali să voteze într-un anume fel? În această situație complicată s-a aflat primarul Decebal Făgădău, care s-a confruntat atât cu investitorul și avocatul acestuia, dezlănțuit și cu un bagaj plin de amenințări, cât și cu cetățenii din zona vizată.

După tot scandalul, proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 14 voturi pentru (13 PSD + Victor Constantin, exclus din PNL) și 12 abțineri (PNL + PMP + independentul Andrei Popescu).

Între timp, Asociația Constanța Altfel, prezidată de senatorul Vergil Chițac, anunță faptul că a inițiat demersurile de contestare a PUZ și PUD din Faleză Nord, cu un mesaj voalat către concurenții de la Asociația Verde Urban, condusă de deputatul Stelian Ion, aspirant la fotoliul de primar al Constanței:

„În data de 05.02.2020, am inițiat demersurile de contestare a PUZ-ului și PUD-ului din Faleză Nord, de bunăvoie, nerugați de nimeni și fără să facem gălăgie pe spațiul virtual. Dragi gălăgioși, Constanța nu se va reface prin postări! Constănțenii nu vor vota promisiunile scrise cel mai frumos pe paginile de facebook și uitate acolo! Nu în 2020! Este nevoie de fapte și muncă multă! Constănțenii vor fapte și nu cotcodăcelile celor care văd în aceste abuzuri doar o oportunitate de a mai crește putin în audiență și sondaje!”, au anunțat, vineri, reprezentanții Asociației.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *