Cu procuratura la… beach bar-uri. ABADL demolează construcțiile ilegale de pe plajă

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) a demarat vineri un proces de demolare a construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă din zona Faleză Nord de către operatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu Administrația. Echipe mixte constituite din inspectorii A.B.A.D.L.,  polițiști locali, lucrătorii de la Enel, RAJA, însoțiți de jandarmi și sub coordonarea procurorilor au început dezafectarea construcțiilor de tip beach-bar de pe plajele aflate în municipiul Constanța.

„În urma unui control efectuat în teren, în urmă cu două zile, de o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul ABADL s-a constatat că alți 8 operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă închiriate în zona Faleza Nord între una și patru construcții din lemn cu suprafețe cuprinse între 50 mp și 290 de mp pentru care nu dețineau autorizație de construire. În urma celor constatate celor opt li s-a solicitat, ca în termen de 72 de ore de la data înmânării notificărilor să dezafecteze construcțiile ilegale amplasate pe sectoarele de plajă și să aducă plaja la starea inițială. Aceștia au fost avertizați că pe porțiunile de plajă închiriate se vor amplasa doar dotările prevăzute de legislația în vigoare”, au transmis reprezentanții ABADL.

Potrivit Administrației, primii patru operatorii de plajă au fost notificați să demonteze construcțiile ilegale de pe plajă în urmă cu o săptămână.

„Pentru că nu au dus la îndeplinire măsurile date de inspectorii A.B.A.D.L. am început în regim de urgență dezafectarea acestor construcții ilegale, iar toate materialele rezultate în urma dezafectării construcțiilor vor fi considerate deşeuri și vor fi tratate ca atare, acestea fiind transportate la depozitele autorizate de deşeuri. Toate cheltuielile generate de dezafectare vor fi suportate de către operatori”, a declarat directorul general al ABADL, Bogdan Bola.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *