Cu prilejul inaugurării celei mai înalte parcări supraetajate din țară, Făgădău anunță că pune capăt comerțului ambulant în Mamaia

Vineri, în stațiunea Mamaia, a avut loc ședința de Consiliu Local Constanța, care s-a desfășurat la parterul parcării supraetajate.

Viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că acccesul autovehiculelor va fi gratuit în acest an, iar constănțenii  își vor putea parca mașinile aici începând de sâmbătă.

„Parcarea are parter, șapte etaje și terasă. Este prevăzută cu două lifturi, cu trei scări de acces, cu toalete pentru bărbați, femei și persoane cu dizabilități. A costat 14,3 milioane lei, 14 milioane fonduri atrase, iar 300.000 lei contribuția municipalității. Sunt 394 de locuri de parcare. Cred că e o investiție bine venită. De altfel, ceea ce ne-am propus pentru stațiunea Mamaia: zone de parcare în capetele și la mijlocul stațiunii pentru a fluidiza traficul. Va începe să producă efecte vara aceasta. (…) Anul acesta va fi gratuit, învățăm și noi din exploatarea ei, astfel încât la parcarea de la Spitalul Județean să descurajăm abandonul mașinilor, fiind o parcare publică,să descurajăm parcările publice în bazar de mașini. (…) Important este că în zona de mijloc a stațiunii Mamaia s-a creat o parcare cu 394 de locuri în incintă și 28 de locuri la sol. Este funcțională de mâine (sâmbătă – n.r.)”, a spus Făgădău.

IMG_20160422_115318

Dispar poneii. Promovarea agresivă a teraselor, interzisă

Consilierii locali municipali au votat două proiecte de hotărâre, unul dintre acestea vizând regulamentul de autorizare a activităților economice în Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia. Potrivit lui Făgădău, s-a pus capăt comerțului ambulant pe plajă, de asemenea vor fi reduse numărul de puncte de închiriere a bicicletelor și vor fi interzise standurile cu ochelari de soare.

„Am votat proiectele care vizează activitățile din stațiunea Mamaia, regulamentul de autorizare a activităților economice în Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia, împreună cu regulamentul de autorizare a teraselor amplasate în vecinătatea spațiilor de alimentație publică. Regulamentul este unul pentru care am depus multe eforturi. Am avut cinci rânduri de întâlniri cu agenții economici, evident că au fost controverse, dispute, fiecare își apără interesul business-ului pe care îl reprezintă, dar mă bucur că, la sfârșit, am reușit să facem un regulament, care se gândește în primul rând la turist, în al doilea rând la municipiul Constanța, care pune în echilibru activitățile economice. Ca reglementări, cu excepția zonelor dedicate pentru distracție, nivelul decibelilor este limitat la cel prevăzut de lege. Modul de orientare a boxelor este înspre mare în cazul beachbarurilor, respectiv în interiorul incintei în cazul teraselor. Poliția Locală este dotată cu sonometru clasa A, pentru a verifica eventualele reclamații. O altă reglementare este legată de comerțul ambulant. Anul acesta, de exemplu, standurile cu ochelari de soare dispar, pentru că sunt spații comerciale de unde poți să îți cumperi! Pentru legume-fructe, se reduce numărul de puncte la trei, amplasate echilibrat în stațiune, pentru că avem puncte de alimentație publică și sunt alte puncte unde poți să găsești! De asemenea, se reduce numărul de puncte de închiriere biciclete. (…)Trăsurile sunt în număr limitat, amplasate în locul de plecare de la telegondolă. Vor fi monitorizate astfel încât să nu genereze conflicte în trafic, să păstreze condițiile de igienă în zona de plecare și de deplasare și să nu apară mai mulți decât cei autorizați. Dispar poneii de tot. (…) Este interzis comerțul ambulant pe plajă. Cei care vor veghea la respectarea acestei interdicții sunt nu doar Poliția Locală, ci și cei care au închiriate plajele de la Apele Române, este responsabilitatea lor prin contractul pe care și l-au asumat. Evident, vom face comandamente de acțiune, Poliție Locală, Jandarmerie, Poliție națională, discrete, care să se îngrijească că turistul este în siguranță. Să poată să aleagă unde să intre, să nu fie întâmpinat și asaltat cu „hai la mine!” Știu că zona aceasta de întâmpinare trebuie să se desfășoare discret și nu agresiv, cum a fost anul trecut! Mai dispare autorizarea punctelor cu altă destinație de pe o terasă de alimentație publică. Erau anul trecut în zona Cazino, în special, terase pe care să desfășurau nu doar activitățile de alimentație publică, ci se transformaseră într-un bazar, în care vindeau pește prăjit, păpușele, orice altceva”, a mai spus Făgădău.

IMG_20160422_115456

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.