CT BUS va achiziționa 18 minibuze, pentru a lega zona industrială de nordul orașului

Consilierii locali municipali s-au reunit, marți, într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia au adoptat două proiecte de hotărâre, primul fiind legat de rectificarea bugetară a bugetului local, iar cel de-al doilea privind majorarea capitalului social al CT BUS pe anul 2019.

Concret, referitor la al doilea proiect, se vor aloca 10 milioane lei pentru achiziționarea de 18 minibuze noi care să opereze pe raza municipiului Constanța unde nu au acces autobuzele.

„Autobuzele aflate în operarea CT BUS SA sunt de dimensiuni care nu permit accesul pe străzile înguste sau foarte aglomerate. Prin urmare, considerăm necesară și urgentă achiziția de minibuze care să poată prelua fluxul de călători și de pe străzile unde nu au acces autobuzele de 12/15 metri. Traseele înființate vor parcurge străzi precum Nicolae Iorga, Ion Rațiu, Unirii etc.”, se arată în expunerea de motive a directorului general al CT BUS, Bogdan Niță, către consiliul local. De asemenea, aceste minibuze vor oferi confortul existent în celelalte autobuze, precum aer condiționat, încălzire, podea coborâtă, uși duble, ecrane de informare ș.a.m.d.

Iată configurația viitoarelor trasee:

traseu

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.