CT BUS introduce transportul școlar: trei trasee puse la dispoziție pentru elevii constănțeni

Consilierii locali municipali au dezbătut, joi, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an, un proiect de hotărâre referitor la transportul școlar pe raza orașului. CT BUS își propusese încă de anul trecut să introducă trasee care să faciliteze transportul elevilor, iar proiectul a fost adoptat.

„Pentru prima dată, testăm, începând din februarie, trei trasee cu adresabilitate școlară. Unii întreabă de ce acum, de ce nu mai devreme sau mai târziu… După ce am cumpărat autobuze noi, a trebuit să transformăm Regia în SA și să adiționăm contractul între municipiu și CT BUS astfel încât să implementăm aceste trasee. Altfel, nu aveam cum să facem aceste trase. Procesul de semnare a contractului a avut loc la finele anului 2019. Așa că acum, așa cum am promis, transportul pentru școlari devine realitate!”, a precizat primarul Decebal Făgădău, după ședința CLM.

Inițiativa are ca scop, printre altele, reducerea utilizării autovehiculelor individuale către unitățile școlare, care va duce la îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier.

Cele trei rute sunt:

Gara CFR – bd. Alexandru Lăpușneanu – cartier Tomis Nord;

Cartier KM 5 – str. Cumpenei – str. Soveja – cartier Tomis Nord;

Cartier Palazu Mare – bd. Tomis — cartier Tomis Nord.

Traseele vor avea un parcurs total de aproximativ 195 km/zi, iar autobuzele vor circula doar în timpul anului școlar, în zilele lucrătoare și doar în prima parte a zilei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *