CT BUS eliberează abonamentele pentru elevii constănțeni

CT BUS anunță publicul călător că începând de marți, 1 septembrie 2020, în conformitate cu Hotărârea nr.435/2020 privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport al elevilor, precum şi pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017, publicată în MO 466 din 2 iunie 2020, abonamentele lunare se vor elibera astfel:

elevilor din învățământul preuniversitarpersoana care urmează cursurile de stat sau particular acreditat / autorizat la una din următoarele forme de învățământ:

          1. învățământ preșcolar;

2. învățământ primar care cuprinde clasa pregătitoare și clasele I- IV;

3. învățământ secundar:

–  învățământ secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-VIII;

–  învățământ secundar superior: liceal, care cuprinde clasele IX – XII/XIII;

–  învățământ profesional cu durata de minim 3 ani.

4.  învățământ terțiar nonuniversitar (postliceal).

Pentru a putea beneficia de gratuitatea serviciilor publice de transport local, elevii din învățământul preuniversitar acreditat / autorizat pot solicita abonament lunar centrelor de emitere a documentelor de transport public local de pe raza municipiului Constanța, în baza următoarelor documente:

  • carnetului de elev (copie xerox) / adeverință emis/ă de unitatea de învățământ vizat/ă prin ștampilă pentru anul în curs, completate cu toate datele de identificare;
    • carte de identitate (copie xerox) / certificat de naștere (copie xerox) (la prima emitere a abonamentului);
    • fotografie 3/4 (la prima emitere a abonamentului).

Potrivit CT BUS, numai în luna septembrie elevii pot prezenta, în locul carnetului de elev,  adeverința emisă de unitatea de învățământ din care fac parte. Începând cu luna octombrie 2020 toate abonamentele pentru elevii din învațământul preuniversitar se vor elibera în baza carnetului de elev vizat pe anul școlar  2020/2021. De asemenea, se vor elibera abonamente gratuite lunar (cu valabilitate 1-31 ale lunii calendaristice (respectiv 28/ 29/ 30 în funcție de luna în cauză).

Declarația de consimțământ se va solicita la o primă introducere în sistem. În cazul în care aceasta a fost inregistrată în anii anteriori, nu mai este necesară o nouă depunere.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *