Spread the love

Cu peste 20 de milioane de pasageri transportați  în anul 2018 și profit de peste 2, 5 milioane de euro, CT BUS a fost desemnată cea mai performantă companie de transport public din România.

Potrivit unui anunț de miercuri al Primăriei Constanța, în clasamentul celei mai importante reviste de profil din țară, compania de transport public din orașul nostru a depășit astfel STB București, CTP Cluj- Napoca și CTP Iași care s-au situat în anul 2018 pe locurile 7, 14, respectiv 4. 

CITEȘTE ȘI:

CT BUS este pe primul loc și în Top Profit România 2019 realizat de Camera de Comerț și Industrie a României, la capitolul l transport public urban.

Să obținem profit a fost pentru noi un obiectiv pentru că, după cum știți, RATC avea datori destul de mari. Astăzi, obiectivul acesta s-a schimbat. Vrem să facem performanță și să folosim acest profit pentru a dezvolta transportul public în comun din Constanța.  Am primit multe diplome, poate cea mai importantă are legătură cu un clasament efectuat de revista „Tranzit”, clasament în cadrul căruia CT BUS a obținut locul întâi într-un clasament care are legătură cu profitul obținut de companiile de transport public din România”, a precizat directorul general al CT BUS, Bogdan Niță.

În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Flota CT BUS are acum 104 autobuze diesel euro 6 NOI  si se află în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri”, a punctat și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Începând cu data de 1 noiembrie 2019 Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni.

Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

One thought on “CT BUS desemnată drept CEA MAI PERFORMANTĂ companie de transport public din România. Niță: „Vom folosi profitul pentru dezvoltare””

  1. Ratc sau ct bus sunt si vor ramane un mijloc de transport în comun , care va fii folosit ca ultima alternativă, deoarece : vin foarte greu si se deplasează si mai greu , ex: 2-43 Tomis N -Poarta 6 face o ora ….in conditiile in care cu masina faci 20 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *