CSM sesizează Inspecția Judiciară în cazul judecătorului Epure, care l-a ACHITAT pe Radu Mazăre. Magistratul a BENEFICIAT de un teren RETROCEDAT de fostul primar

Președintele Consiliul Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu (FOTO), a sesizat Inspecția Judiciară pentru a realiza cercetări cu privire la aspectele sesizate de mass-media în legătură cu judecătorul Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanța. Magistratul a făcut parte din completul de doi judecători, alături de judecătoarea Adriana Ispas, care l-a achitat definitiv pe Radu Măzare, în dosarul in care acesta a fost condamnat, în faza de fond, la 6 ani și 6 luni de detenție.

Judecătorii care au dat decizia definitivă de achitare sunt Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța și Adriana Ispas. Judecătorul Marius Cristian Epure și-a construit o vilă în cartierul rezidențial Compozitori, pe un teren care apare în dosarul Retrocedărilor, în care fostul primar Radu Măzare a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare.

Sesizarea Inspecției Judiciare a fost făcută în urma unei sesizări din partea Consiliului Superior al Magistraturii ca urmare a informațiilor apărute în presă conform cărora magistratul, președintele Curții de Apel Constanța, și-a construit o vilă în cartierul rezidențial Compozitori, pe un teren care apare în dosarul Retrocedărilor.

„Domnul judecător Bogdan Mateescu, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a realiza cercetări cu privire la aspectele semnalate în mass-media (..) cu privire la domnul judecător Marius Cristian Epure de la Curtea de Apel Constanța (…) pentru a stabili dacă în cauză exista indiciile săvârșirii abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit i din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor”, se arată într-un răspuns oficial al CSM către EpochTimes.

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall a solicitat public actualului ministru al Justiției și noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii să analizeze și să discute cazul judecătorului, „apropiat al găștii Savonea”, care l-a achitat definitiv pe Radu Mazăre într-un dosar în care fusese condamnat la 6 ani și 6 luni de detenție, în prima instanță, pentru că ar fi vândut la un preț subevaluat mai multe terenuri din Mamaia.

„Sper că până la această oră cel puțin Inspecția Judiciară s-a autosesizat! Ar trebui să se autosesizeze și Secția de Judecători din CSM dar acolo e și doamna Savonea (cu gașca sa) și mă îndoiesc că se deranjează să analizeze și să vină cu măsuri, exact așa cum ar trebui o secție de judecători din CSM! Solicit ministrului justiției și noii conduceri CSM să introducă urgent pe agenda CSM această speță extrem de gravă, care afectează imaginea justiției și încrederea românilor cinstiți în instanțele de judecată. Tipul acesta de tangențe dintre magistrați și pușcăriași cu siguranță slăbesc încrederea cetățenilor în justiție. Nu este de mirare că respectivul ‘magistrat’ este un apropiat al găștii Savonea, acest lucru fiind de notorietate publică”, a scris Ana Birchall.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *