Cseke Attila (interimar Sănătate): „NU am atins vârful valului 4. Numărul persoanelor infectate va mai CREȘTE două-trei săptămâni”

Ministrul interimar al Sănății, Cseke Attila, a declarat joi, la Antena 3, că vârful valului 4 va fi atins abia peste două-trei săptămâni. El a evitat să spună dacă se va depăși numărul de 20.000 de infectări pe zi.

În mod clar și sigur putem afirma că nu e vârful valului 4 unde suntem azi și că vom crește din păcate în continuare. Cel puțin o perioadă, în următoarele 2-3 săptămâni, va mai crește”, a zis ministrul Sănătății.

Întrebat dacă de la jumătatea lunii octombrie ar putea începe să scadă numărul infectărilor, Cseke Attila a răspuns: „Din prognozele pe care le avem există această posibilitate. Nu este științific 100% garantat, dar există șansa pentru acest lucru”.

El a adăugat că sunt șanse mari să fie nevoie de peste 1.600 de paturi ATI pentru cazurile grave de Covid, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, un număr de 12.032 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2, fiind efectuate aproximativ 68.000 de teste, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *