Crușoveanu (PNL): „Voi cere instalarea mai multor semnalizări electronice de avertizare pe Autostrada Soarelui pe timpul sezonului estival”

Siguranța rutieră și investiția în drumuri nu trebuie amânate, anunță sâmbătă deputatul constănțean liberal Marian Crușoveanu. Acesta a făcut referiri la victimele carambolului produs ieri pe Autostrada Soarelui și a transmis faptul că „în loc ca zilele de vacanță să însemne momente de plăcere, familie și relaxare, pentru aceste persoane care veneau să viziteze litoralul românesc, vacanța s-a terminat cu un coșmar”. De asemenea, acesta a mai arătat că nu intenționează să renunțe la proiectul rutier Alternativa Techirghiol, în ciuda opoziției ministrului USR al Transporturilor:

Bilanțul, în urma zilei de ieri, după cele 4 accidente în lanț care au avut loc pe Autostrada Soarelui, este următorul: 55 de mașini lovite și 57 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 16 au fost transportate la spital. În loc ca zilele de vacanță să însemne momente de plăcere, familie și relaxare, pentru aceste persoane care veneau să viziteze litoralul românesc, vacanța s-a terminat cu un coșmar. Pe lângă faptul că mulți au suferit direct în urma accidentelor, a fost creată o coadă imensă de oameni care au așteptat, ore în șir, să ajungă la malul mării. Graba, neatenția și viteza neadaptată la trafic au creat aceste accidente, iar asta se poate traduce în lipsa de respect față de ceilalți participanți la trafic. În calitate de parlamentar al Constanței, voi adresa întrebări instituțiilor abilitate, prin care voi cere instalarea mai multor semnalizări electronice de avertizare pe Autostrada Soarelui pe timpul sezonului estival, astfel încât drumul spre mare să fie unul sigur și cât se poate de rapid. Graba unor șoferi și viteza neadaptată la condițiile de trafic pot ruina nu doar vacanța, dar și viața unor oameni. Drumul spre mare nu ar trebui să fie un calvar, ci un drum spre momente de relaxare. Situația de ieri ar trebui analizată cu mare atenție, atât pentru crearea siguranței rutiere, dar mai ales pentru deschiderea de drumuri alternative spre litoral. Alternativa Techirghiol este doar o parte a soluției de drumuri alternative spre litoral. Imaginile cu această coadă kilometrică spre litoral vorbesc despre o Românie blocată, care are nevoie de dezvoltarea infrastructurii rutiere, subiect care nu poate fi amânat”, a transmis deputatul Crușoveanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.