Crușoveanu (PNL): „Palatul Reginei Maria din Mamaia trebuie transferat la Ministerul Culturii. Ministerul Economiei nu are nici fondurile, nici competențele pentru restaurare”

Deputatul constănțean liberal Marian Crușoveanu transmite faptul că Înalta Curte trebuie să mențină o decizie prin care Palatul Reginei Maria din stațiunea Mamaia poate avea o șansă la restaurare: transferul imobilului din proprietatea Ministerului Economiei sub cea a Ministerului Culturii.

Palatul Reginei Maria din Mamaia se află într-un stadiu avansat de degradare, însă numai după decizia finală a Curții Supreme putem vorbi de restaurare:

Am atras atenția asupra faptului că unele obiective de patrimoniu din județul Constanța, aflate în paragină – situație în care se află și Palatul Reginei Maria din Mamaia – necesită soluții pragmatice, investiții și reabilitare, și mai puțin șezători politice electorale. Constănțenii trebuie să știe că, în momentul de față, încă există un proprietar al palatului, iar acesta nu este statul român. Din răspunsul la interpelarea adresată Ministerului Economiei, rezultă că acesta va sprijini transferul imobilului către Ministerul Culturii, pentru reabilitarea și punerea în valoare a palatului, în cazul în care revine în patrimoniului Mamaia S.A. (companie aflată în subordinea Ministerului Economiei). Subiectul legat de Palatul Reginei Maria din Mamaia este unul care va putea fi rezolvat, în momentul în care se va încheia procesul aflat pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul înregistrat cu nr. 5533/118/2018. Anul trecut, contractul de vânzare-cumpărare al Palatului Reginei Maria din Mamaia a fost anulat de Tribunalul Constanța, iar decizia nu a fost una definitivă. În cazul în care ÎCCJ va menține decizia, Ministrul Economiei va sprijini transferul acestui imobil de patrimoniu către Ministerul Culturii, pentru că nu are fonduri, nici competențe pentru a-l reabilita. Palatul Reginei Maria din Mamaia se află într-un stadiu avansat de degradare. Până la finalizarea procesului de judecată, orice discuție pe marginea acestui subiect este doar poetică. Știu, este revoltător! Până la finalizarea procesului, este posibil să avem amintirea unui Palat Regal… adică o ruină abandonată în mijlocul stațiunii Mamaia!”, a transmis deputatul Crușoveanu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.