Crușoveanu (PNL): „Orice amânare a eliminării taxei de utilizare a podurilor peste Dunăre este o PALMĂ dată agenților economici din Dobrogea!”

Ceea ce trebuia să fie o veste bună începând cu 1 ianuarie 2022, respectiv eliminarea taxei de utilizare a podurilor peste Dunăre, a devenit… istorie. Proiectul, inițiat de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a rămas blocat în ultima comisie, cea de industrii, de doar șapte săptămâni. De asemenea, unii parlamentarii au considerat că este nevoie ca această lege să fie retrimisă în comisiile Camerei Deputaților pentru a fi reanalizată, continuând astfel ping-pong-ul cu proiectul de act normativ din ultimii trei ani. Asta îi irită teribil pe liberalii constănțeni și, pe lângă Bogdan Huțucă, o reacție vehementă a avut și deputatul Marian Crușoveanu, care a transmis faptul că „oricâte piedici a avut, rămâne pe agenda noastră, a parlamentarilor PNL de Constanța”:

Orice amânare a eliminării taxei de pod este o palmă dată de decidenții politici agenților economici din Dobrogea.De când am început mandatul de parlamentar în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură, am urmărit să îi conving pe colegii parlamentari să susțină eliminarea acestei taxe de pod. Este o lege care, oricâte piedici a avut, rămâne pe agenda noastră, a parlamentarilor PNL de Constanța. Alături de Bogdan Huțucă – inițiatorul legii și de colegul meu de la comisia parlamentară, Mircea Banias, am transmis agenților economici din Dobrogea o scrisoare prin care le-am cerut un sprijin privind eliminarea acestei taxe. Consider că, prin datele culese, vom avea un argument suplimentar în dezbaterile ce vor urma în Parlamentul României, după ce legea a fost trimisă spre analiză în comisiile parlamentare. Cu cât eliminăm mai repede această taxă, cu atât protejăm capitalul autohton și facem dreptate, atât pentru locuitorii din Dobrogea, cât și pentru agenții economici. Sper ca rațiunea, pragmatismul și datele culese să fie un argument hotărâtor pentru cei care, de o perioadă, blochează această lege. Bugetul CNAIR, căci acolo ajung banii colectați prin această taxă, poate fi suplinit prin metode alternative și în niciun caz prin suprataxarea noastră, a dobrogenilor. Această taxă nu este nici despre populism, nici despre PNL, ci este despre corectitudine. Cu cât este eliminată mai repede, cu atât va fi eliminată o povară fiscală de pe umerii celor care locuiesc în județele Constanța și Tulcea”, a transmis deputatul Crușoveanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.