Crușoveanu (PNL), despre cum se ajunge la… alianța cu PSD: „USR-iștii au dărâmat alianța de guvernare și s-au aliat cu extremiștii! Sunt doar niște proletari care au înlocuit târnăcopul cu tastatura”

Deputatul constănțean liberal Marian Crușoveanu a vorbit miercuri despre viitoarea alianță de guvernare PNL – PSD. Potrivit parlamentarului constănțean, este singura variantă viabilă pentru o majoritate parlamentară, pentru ca țara să poată fi… condusă. Acesta îi acuză pe USR-iști că s-a ajuns în această situație, întrucât au dărâmat alianța cu PNL și UDMR și s-au aliat cu extremiștii, respectivul cu partidul AUR. De asemenea, potrivit lui Crușoveanu, el nu a ezitat „niciun moment, să atac modul dezastruos în care a fost gestionat municipiul și județul Constanța de PSD”:

Sunt unul din liderii PNL Constanța care a criticat, la scenă deschisă, PSD. Nu am ezitat, niciun moment, să atac modul dezastruos în care a fost gestionat municipiul și județul Constanța, în ultimii 20 de ani. Cuibul corupției a fost destructurat de DNA. Toate anchetele făcute de procurori au demonstrat încrengăturile corupției ale unor lideri PSD din Constanța. Aceste lucruri nu se uită, nici nu se iartă și nu de către mine, ci de către constănțeni. În Parlament este necesară o majoritate stabilă, prin intermediul căreia România să fie guvernată, atât în această perioadă dificilă, dar mai ales în lunile următoare, astfel încât reformele prevăzute prin PNRR, accesarea de fonduri europene să fie accelerate, fără a fi împiedicate de ”grupulețe” din interiorul Parlamentului. Totodată, este prea devreme să vorbim despre o guvernare PNL-PSD-UDMR, fără a vedea soluțiile concrete, pe masă, ale celor de la PSD, privind stabilitatea guvernamentală, politică, economică și socială a României. În campaniile electorale, am avut drept lait motiv ”Constanța în primul rând” și acesta rămâne obiectivul pe care filiala noastră îl va urmări în continuare, fără nicio ezitare. Vom implementa proiectele promise în fiecare localitate, indiferent cu cine vom fi la guvernare, de la Alternativa Techirghiol la eliminarea taxei pe podurile dunărene și la proiecte de modernizare pentru fiecare localitate din județul Constanța. În altă ordine de idei, aș sublinia că primarii PNL au demonstrat că, indiferent cine guvernează România, sunt campioni la accesarea de fonduri europene. Este obligatoriu să menținem acest trend, să creștem numărul de localități care au acces la gaze și la utilități demne pentru secolului XXI, să continuăm dezvoltarea, prin fonduri guvernamentale și europene, astfel încât politicul să fie o soluție, nu o piedică pentru comunitățile din Constanța. În același timp, este ușor amuzant modul emoțional în care au reacționat liderii USR, ceea ce denotă lipsa de echilibru în a avea o abordare normală în momente dificile. Pentru un ministru, așa cum am afirmat și altă dată, au dărâmat o alianță de guvernare și s-au aliat cu extremiștii. Sunt doar niște proletari care au înlocuit târnăcopul cu tastatura. Capriciile celor de la USR ar trebui domolite, pentru că dacă vor continua discursul politic emoțional, acest lucru ne va obliga să îi canonizăm sau cel puțin să le cerem să își lase barbă și să se îmbrace în negru. Nu de alta, dar lasă impresia că sunt niște călugări pe scena politică. (…) evident, dacă se va ajunge la un acord de guvernare, PNL va trebui să fie cu ochii pe butelie, pentru că PSD este ca văduva neagră după împerechere: își mănâncă partenerul”, a transmis deputatul Crușoveanu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.