Crușoveanu (PNL): „Bugetul de stat asigură finanțarea pentru drumul expres spre sudul litoralului „Alternativa Techirghiol”!”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, luni, pe articole, proiectul Legii bugetului de stat pe 2021 în forma transmisă de Guvern. Toate cele 84 de amendamente ale opoziției au fost respinse. Parlamentarii au continuat până la 3 dimineața cu dezbaterea anexelor la legea bugetului. Votul final este programat să aibă loc astăzi.

Deputatul constănțean al PNL, Marian Crușoveanu, a arătat că Legea bugetului de stat asigură finanțări record, printre care și o investiție propusă de… el: alternativa Techirghiol, un drum expres spre sudul litoralului:

Bugetul elaborat de Guvernul României, pentru anul 2021, este unul al investițiilor istorice. În 2021, pentru al doilea an consecutiv, Guvernul condus de PNL va face investiții publice record de 61,9 miliarde lei, circa 5,5% din PIB, cea mai mare sumă alocată investițiilor după 1989. În anul 2020, Guvernul liberal a crescut investițiile cu 9,5 miliarde lei față de 2019 și a demonstrat că investițiile publice sunt cheia redresării economiei. Pentru 2021, guvernul va aloca cu încă 8,8 miliarde față de 2020, în domeniul investițiilor. Viziunea coaliției de guvernare este confirmată și de majoritatea analiștilor și experților financiari independenți care cataloghează bugetul pe acest an drept un buget al investițiilor și al dezvoltării. Pe timp de criză sanitară, Guvernul condus de Florin Cîțu investește în economia românească, doar într-un singur an, cât au investit guvernările PSD în 2 ani la rând – 2017 (26,8 mld.) și 2018 (34,2 mld). Viziunea liberală a schimbat structura finanțării investițiilor în 2020 și a urcat la 47% ponderea investițiilor din fonduri UE. Această linie va continua și pentru anul 2021, iar ponderea proiectelor de investiții, cu finanțare din fonduri UE, se preconizează să depășească 50%, în comparație cu guvernele lui Dragnea, când România a ratat o oportunitate uriașă, aceea de pune accent pe accesarea de fonduri europene. Putem vedea clar această situație în ponderile investițiilor din fonduri europene, în guvernările PSD: 29% în 2017, 31% în 2018 și 28% în 2019. Printre marile obiective de investiții din domeniul transporturilor, prinse în bugetul din acest an, regăsim: Autostrada Sibiu-Pitești; Autostrada Transilvania; Drumul expres Craiova – Pitești; Centura Bucureștiului și Autostrada de centură București-Sud; Podul suspendat de la Brăila, Autostrada Sebeș – Turda, Autostrada Lugoj – Deva, precum și studiile de fezabilitate pentru Drumul Expres Tulcea-Constanța, Drum expres spre sudul litoralului „Alternativa Techirghiol” și altele”, a transmis Crușoveanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.