CRIZA politică a luat SFÂRȘIT: Guvernul Ciucă, ÎNVESTIT în Parlament! Scene INCREDIBILE: Protestatarii #rezist s-au ARUNCAT PE JOS ca să nu fie dați afară

După aproape trei luni de criză politică, România are din nou un Guvern cu puteri depline. Guvernul condus de Nicolae Ciucă fost învestit în Parlament cu susținerea PSD, PNL, UDMR și al grupului Minorităților Naționale. Tot astăzi, Guvernul Ciucă va depune jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis și tot astăzi va fi convocată și prima ședință de Guvern. Acordul politic pentru formarea Coaliţiei Naţionale pentru România – coaliţie de guvernare este valabil pentru perioada 2021-2024. Guvernul Ciucă a fost învestit cu 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”.

Au fost scene incredibile în Parlamentul României. Mai mulți protestatari #rezist, printre care și Marian Radună, un fost consilier de-al ministrului Vlad Voiculescu, care a condus Sănătatea în cabinetul Cîțu, au descins în Parlament. Aceștia au fost luați la rost de George Simion, liderul AUR, care le-a cerut să vorbească despre președintele Klaus Iohannis. Pentru a nu fi dați afară, protestatarii s-au aruncat pe jos. Zeci de protestatari au intrat în Parlament pentru a le cere explicații parlamentarilor care votează alianța. Tinerii au un banner pe care scrie „TOT VOI” și le reproșează noua coaliție. Unul din protestatari este fostul consilier al lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, de la USR.

rezist
rezist1

Liderul AUR George Simion le-a cerut să explice de ce sunt nemulțumiți și l-a chemat pe parlamentarul PNL Florin Roman să le dea explicații.

Premierul Nicolae Ciucă le-a mulțumit colegilor din Parlamentul pentru votul acordat Guvernului PNL-PSD-UDMR. „Să știți că am înțeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare, am înțeles și recomandările făcute, suntem un Guvern al României și vom face tot ceea ce ne-am asumat”.

Următoarea etapă pentru a încheia criza ar fi ca reprezentanții Guvernului să depună jurământul în fața președintelui României, Klaus Iohannis. Acest lucru ar putea avea loc chiar azi, în jurul orei 15.00. De asemenea, o ședință informală a Guvernului ar urma să aibă loc în această seară.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *