Criza benzinei de aviație AVGAS, rezolvată la aeroportul Tuzla

Conducerea Regional Air Services, Aeroport Tuzla, anunță vineri că în toată România activitatea avioanelor de mici dimensiuni este perturbată de criza de benzină de aviaţie – AVGAS, fiind înregistrate aproximativ 200 de avioane și elicoptere care folosesc acest tip de combustibil pentru activităţi de agrement, airshowuri, instruire (la școli de pilotaj), ambulanță aeriană sau Search & Rescue, care nu ştiu unde pot să mai alimenteze, majoritatea furnizorilor sistând acest serviciu. Totusi, notează cei de la Aeroport Tuzla, există o soluţie şi aceasta a existat şi înainte de apariția crizei – la Regional Air Services – Aeroport Tuzla – singurul furnizor din ţară autorizat pentru aceste operațiuni încă din 2014.

„REGIONAL AIR SERVICES nu așteaptă nici o formalitate de la Ministerul Finanțelor pentru a putea livra combustibil de aviație pentru că deține deja, de multă vreme, toate certificările necesare. Mai mult, pentru a facilita accesul piloților la acest serviciu, nu va percepe taxe de handling şi nici taxe de aeroport. REGIONAL AIR SERVICES deţine autorizaţie de antrepozit fiscal pentru livrare Jet A1 și Avgas 100LL, fără acciză, de la Aeroportul Tuzla direct în aeronave sau cu livrare directă la locul de poziționare al aeronavelor. REGIONAL AIR SERVICES este agent aeronautic de handling combustibil, autorizat din anul 2016 de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română“, precizează reprezentanții RAS Tuzla.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO 50 de ani de la primul zbor de pe aeroportul Tuzla. Vasilache, RAS: „De astăzi se va numi aeroportul Alexandru Podgoreanu!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *