Cristina Rizea (REPER) propune instituirea Zilei de comemorare a victimelor Marii Foamete (Holodomor) din Ucraina – DOCUMENT

Proiectul de Lege pentru instituirea Zilei de comemorare a victimelor Marii Foamete (Holodomor) din fosta URSS este inițiat de deputatul constănțean al REPER, Cristina Rizea. Concret, proiectul face referire la foametea ucraineană – indusă de dictatorul sovietic Iosif Stalin, în perioada 1932 – 1933, fiind cunoscută și ca Holodomor, de altfel una dintre cele mai mari răni produse de ruși poporului ucrainean. Totodată, Basarabia, pe atunci parte integrantă a URSS, a fost afectată în egală măsură.

Cristina Rizea a inițiat proiectul „ca o obligație morală a statului român de a exprima solidaritatea cu poporul ucrainean, în care milioane de oameni și-au pierdut viața în urma unei politici inumane și criminale promovate de conducerea URSS”:

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 27 iunie a.c. și, în prezent, a intrat în circuitul Camerei Deputaților, unde raportul trebuie emis în următoarea sesiune parlamentară, respectiv până pe 14 septembrie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *