Cristina Dumitrache (PSD), în afara liniei partidului: „Din păcate, OBLIGATIVITATEA vaccinării va deveni realitate în România. NU voi vota legea!”

Comisia de sănătate din Camera Deputaților a dat, luni, raport favorabil pentru proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie în România. Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat, fiind adoptată în şedinţa din 23 octombrie 2017, astfel că deputații vor da, în plen, votul final.

Potrivit amendamentelor adoptate, lista vaccinurilor obligatorii va fi stabilită prin hotărâre de Guvern, iar Statul va plăti despăgubiri pentru cei care vor suferi efecte secundare din cauza vaccinării. De asemenea, părinții care refuză vaccinarea vor fi sancționați: cu avertisment sau chiar cu amendă de până la 10000 lei. Părintele poate refuza vaccinarea copilului său doar dacă cel mic prezintă o reacție adversă la unul dintre vaccinuri sau mai multe. Intoleranța copilului va fi atestată printr-un certificat. Totodată, angajatorii vor suporta din costuri proprii vaccinarea personalului.

CITEȘTE ȘI:

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România chiar de la finalul acestei luni. Dacă legea este adoptată în forma actuală, copiii nevaccinați ar putea să nu mai fie acceptați la grădinițe sau la școli. Unitățile de învățământ vor avea obligativitatea să solicite, la înscrierea minorului o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor. În cazul în care copilul nu este imunizat sau schema de vaccinare este incompletă, cel mic tebuie vaccinat în termen de un an. Vaccinurile obligatorii pentru intrarea unui copil în colectivitate sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatita B.

PSD susține vaccinarea obligatorie a copiilor, așa cum a transmis după votul de luni din comisia de sănătate.

„PSD susține fără rezerve vaccinarea obligatorie a copiilor pentru a-i proteja în fața riscurilor epidemice. 79% din populație susține același lucru! Facem apel către toate forțele politice parlamentare să susțină proiectul PSD privind vaccinarea!”, au arătat social-democrații.

CITEȘTE ȘI:

Nu toți PSD-iștii sunt entuziasmați. Deputatul constănțean Cristina Dumitrache, un adversar mai vechi al proiectului de lege, a arătat faptul că nu va vota legea vaccinării obligatorii.

„Le multumesc colegilor care au sustinut o parte din amendamentele pe care le-am depus pentru a avea o forma mai putin draconica. Din pacate, OBLIGATIVITATEA vaccinarii adultilor si copiilor va deveni realitate in Romania. Sunt pro-informare, pro libertatea de a alege vaccinarea, insa fara metode de coercitie. PLENUL ESTE SUVERAN. NU VOI VOTA LEGEA VACCINARII OBLIGATORII!”, a transmis Cristina Dumitrache.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.