Spread the love

Miercuri, la Constanța, a avut lansarea candidaților PNL. La Casa de Cultură a Sindicatelor, liberalii constănțeni au organizat un fiasco total, bâlbâielile și gafele mergând pe bandă în fața sutelor de oameni prezenți și aduși cu autocarul din diverse locuri, ca să asigure umplerea sălii.

Entuziasmat din cale afară, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a demarat evenimentul cu prezentarea unei copile, Cristina Danovschi, nepoata dansatorului și coregrafului Oleg Danovski. Domnișoara, în vârstă de 18 ani, s-a făcut remarcată în ultimii ani prin cercurile unioniste, o prezență aproape constantă la evenimentele organizate cu scopul Unirii cu Basarabia. Miercuri, Danovschi a urcat pe scenă și a prezentat un discurs.

Ulterior, ne-a trimis un drept la replică, din care reținem că TOMIS NEWS a avut dreptate. Cristina Danovschi confirmă faptul că este nepoata lui George Muhscină, susținând că relația de rudenie este „irelevantă”. Amintim că George Muhscină este candidatul PNL Constanța pentru Primărie la alegerile din 2020. Mai mult, sursele TOMIS NEWS ne-au precizat că însuși Muhscină a redactat discursul Cristinei Danovschi, ceea ce face ca prestația să fie și mai jalnică. Totodată, în dreptul său la replică, Danovschi ne mai spune că a ieșit din cercurile unioniste, pentru că „ ajunsesem ca la ședințe să vină numai două persoane, dintre care una eram eu”, uitând astfel că la TOATE acțiunile unioniste din ultimii ani Constanța a participat cu zeci de persoane, fie că a fost vorba de acțiuni organizate la Chișinău sau București. De altfel, liderul platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a precizat pentru TOMIS NEWS: „bine că nu mai e la noi”.

Dreptul la replică integral al Cristinei Danovschi:

„Încep prin a spune că acuzele ce mi-au fost aduse sunt nefondate, neargumentate. Participarea mea la evenimentul de ieri se datorează, în primul rând, faptului că am concurat la o olimpiadă internațională, știind ce înseamnă să faci performanță și, după cum am spus în discurs, urmează, ca atâția alții, să plec în străinătate la studiu din cauză că România nu îmi oferă ce am nevoie. Tot ce am spus aseară a fost sincer și am spus de la bun început, de când am fost cooptată: dacă din gura mea se vrea să se audă ceva neconform principiilor mele, eu nu vorbesc. Am acceptat să ies în față tocmai pentru că sunt de părere că participarea la vot trebuie să fie mai mare. Și acesta a fost mesajul meu, adresat în special tinerilor: ieșiți la vot! N.B.: Nu am pronunțat niciun nume de partid. Relația mea de rudenie cu George Muhscină este irelevantă. Motivele pentru care am apărut ieri în cadrul evenimentului sunt cele de mai sus.

Faptul că în trecut am fost parte din Acțiunea 2012 nu are nicio legătură cu mesajul transmis aseară, cu îndemnul la vot. Nici vreo legătură, dar nici vreo neconcordanță! Am ieșit din structură din mai multe motive. Voi spune numai că ajunsesem ca la ședințe să vină numai două persoane, dintre care una eram eu și nu mi se părea normal, având în vedere că aveam doar 16 ani. Mai mult decât atât, în momentul în care am văzut că lucrurile nu se mișcă, am hotărât să mă concentrez mai mult pe școală și pe activități ce îmi vor contura viitorul, susținând încă în suflet idealul unității de țară. Consider că toate comentariile legate de acest aspect nu își au rostul, pentru că atacă dreptul pe care fiecare îl are, dreptul la liberă asociere.

Da, am declarat că voi vota împotriva falsității și a mojiciei, lucru care se va întâmpla!, și nu văd cum această afirmație mă face ipocrită, nesimțită sau, cum am fost numită, ”monument de falsitate”. Am identificat câteva dintre problemele acute ale României, printre care educația și plecarea tinerilor în străinătate și am îndemnat oamenii să își exercite dreptul constituțional de a vota. Am susținut ideea că este inacceptabil să fim conduși de condamnați penal. Dacă până și acest mesaj este nesincer, atunci nu știu care nu poate fi și vă rog să-mi iertați lipsa celor ”două șuruburi la cap” pentru curajul de a spune adevărul”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *