CREȘTE numărul persoanelor infectate cu coronavirus: 217, la nivel național. La Constanța: 12!

Până marți seara, la ora 18:00, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), conform cifrelor oficiale de la Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

La raportarea de dimineață, de la ora 10:00, la nivel național erau 184 de cazuri. Astfel, doar azi, s-au înregistrat 49 de noi cazuri, cele mai multe de la declanșarea epidemiei.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. Astfel, numărul persoanelor infectate la Constanța ajunge la 12. Cel de-al 12-lea caz confirmat este deputatul PNL, Mircea Banias. Per total, la nivelul județului Constanța, situația se prezintă astfel:

  • 55 de carantinați,
  • 1.218 în autoizolare,
  • 12 cazuri confirmate.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani. Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18.965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.150 de teste. Dintre acestea, 3.928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Cetățenilor li se recomandă să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Pe același subiect:

Dispoziție a prefectului: Mai multe instituții din Constanța își restrâng activitatea

Platformele de gunoi din orașul Constanța, dezinfectate cu substanţe pe bază de clor

Decretul prezidențial privind STAREA DE URGENȚĂ, UNDĂ VERDE în Parlament! Aviz POZITIV în toate comisiile parlamentare

Primăria Constanța a început dezinfectarea străzilor din municipiu

Guvernul a lansat platforma online COVID – 19 stirioficiale.ro

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *