Spread the love

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali a fost înregistrată recent la Camera Deputaților și propune creșterea pensiilor pentru primarii, viceprimarii, vicepreședinții și președinții consiliilor județene.

17 deputați și senatori de la PSD, UDMR și PMP consideră că nivelul redus al pensiilor pentru limită de vârstă de care beneficiază acești aleși „generează profunde inechități între pensiile primite de aceștia și pensiile primite de unii subordonați ai acestora”. Cei patru parlamentari ai PNL, în calitate de co-inițiatori, și-au retras semnăturile de susținere.

„Nu vor avea dreptul la indemnizația prevăzută de prezenta lege primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene condamnați pentru acte și fapte de corupție, nici cei urmăriți penal sau trimiși în judecată pentru acte și fapte săvârșite în exercitarea funcțiilor, până la achitarea lor definitive. (…) Legea dispune pentru viitor, iar indemnizația se acordă exclusiv pentru mandatele complete”, se mai arată în expunerea de motive a inițiatilor.

Propunerea a fost depusă pe 12 martie la Camera Deputaților, Senatul fiind forul decizional și se află în dezbatere publică până pe 16 aprilie, persoanele și entitățile interesate își pot expune propunerile AICI!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *