Credite pentru mai puțin de 1,50% din firmele din România. Cîțu: „Succesul IMM Invest este incontestabil”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat luni că succesul IMM Invest este incontestabil. Cîțu a arătat că, până în prezent, beneficiază de credite 8.368 de firme, iar valoarea creditelor acordate depăşeşte 7,2 miliarde ceea ce ministrul consideră că reprezintă un record.

„Succesul IMM Invest INCONTESTABIL! Până acum: 8.368 de firme!!! 7.2 miliarde lei credite acordate!!! Un record absolut. (…) Anul trecut rata lunară de creştere a stocului de credite pentru companii era de aproximativ un miliard de lei pe lună.  Aşa cum anticipam, IMM Invest, lansat de Guvernul PNL, este cel mai important program pentru IMM -uri din ultimii 30 de ani”, a transmis Cîțu.

Social-democrații au reacționat imediat după anunțul ministrului Finanțelor, arătând că, dacă raportăm la numărul de firme înregistrate în România, adică peste 600.000, vedem că au avut acces la finanțare aproximativ 1,33% din ele.

„Era evident ca programul nu își va atinge ținta dacă ne reamintim cum a debutat, cu 10 zile de pauză: Site nefuncțional! (…) Au mințit în comunicarea publică atunci când au anunțat că IMM Invest se adresează companiilor afectate sever de pandemie. Băncile finanțează planurile de afaceri sustenabile, deci implicit pe cei care nu sunt afectați. Sunt peste 13.000 de antreprenori care și-au pus speranța in acest program și care au fost respinși de la finanțare”, a transmis PSD.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.