Credite de 10.000-15.000 de euro pentru tineri. Firea (Familie): „Garanția este a statului!”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, că Guvernul pregătește un proiect de lege privind acordarea de credite pentru studenți, în valoare maximă de 10.000 de euro, și pentru tineri, în valoare de 15.000 de euro.

„Vor fi eligibile cheltuieli referitoare la educație în special, participare la cursuri, la anumite competiții internaționale, achiziția de cărți. Iar pentru tineri 15 mii de euro, ca și eligibilitate sunt diferite cheltuieli, plata chiriei, creșă, grădiniță, after school dar și anumite evenimente personale. S-a vorbit despre cununii și alte evenimente”, a explicat Firea.

Ministrul Familei a mai spus că astăzi urmează să aibă loc o întâlnire la Ministerul de Finanțe și cu Fondul Român de Garantare și Contragarantare pentru a stabili criteriile financiare, perioada de grație și dobânda.

„Dorința noastră explicită este ca aceste credite să se diferențieze în totalitate de ceea ce se găsește acum, ca și disponibil pe piață în materie de credite de nevoie personale pentru tineri și studenți. Cel mai important este că nu se solicită surse sigure de venit, pentru că sunt studenți și tineri. Și de asemenea anumite proprietăți, care să fie gajate. Acesta este și sensul, creditele să fie stimulative pentru studenți. Garanția este a statului, prind Fondul de Garantare și Contragarantare” a precizat Firea.

Ea a mai spus că azi ar urma să aibă loc discuțiile finale, pentru a stabili care sunt băncile care doresc să intre în acest program. Firea susține că aceste credite preferențiale ar urma să fie acordate chiar din cursul acestui an, primele cereri să poată fi depuse în luna iunie, urmând ca în luna iulie să înceapă decontările.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, duminică, pe Facebook că Guvernul va sprijini familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. „În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de Guvern”,  precizat premierul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.