Cortul de Chill, în Vama Veche, pentru consumul responsabil de alcool

În weekend-ul 29 aprilie-1 mai, în centrul stațiunii Vama Veche va fi instalat, pe plajă, Cortul de Chill.

Pentru al doilea an consecutiv, la ‘Cortul de Chill’, vamaioții vor putea discuta cu specialiștii ALIAT despre importanța unui consum responsabil de alcool, chiar și în momentele de distracție. Participanții pot beneficia de ajutor imediat prin intervenții specializate, precum consiliere pshihologică și evaluare a consumului de alcool cu ajutorul Testului AUDIT, recomandat de Organiziția Mondială a Sănătății.

Cortul de Chill va fi organizat în 3 weekend-uri, în decursul acestei veri: 29 aprilie – 2 mai, 28-31 iulie, 25-28 august, iar cei interesați își pot evalua consumul de alcool completând Testul AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Acesta constă în 10 întrebări despre cantitatea și obiceiurile de consum de alcool într-o zi obișnuită și la ocazii speciale.

“Cortul de Chill, derulat de ALIAT cu sprijin financiar din partea noastră, vine cu o abordare diferită de promovare a consumului moderat, prin intervenții specializate în zonele recreaționale. Prin acest tip de intervenții discutăm cu tinerii și îi încurajăm să-și păstreze controlul, iar consumul moderat să devină un obicei pentru ei. Programul îi ajută să ia deciziile corecte în ceea ce privește petrecerea timpului liber, alegând să se bucure de viață și să consume cu moderație”, explică Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN România.

Cortul de Chill face parte din programul Alcohelp, derualt de ALIAT și HEINEKEN România. Anul trecut, la Cortul de Chill din Vama Veche, peste 4.000 de persoane au primit informații și sprijin medical și psihologic din partea specialiștilor ALIAT. Au fost completate peste 1.000 de Teste Audit, prin care s-a evaluat consumul personal de alcool al tinerilor chestionați și s-au oferit peste 200 de ore de consiliere.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *