CORONAVIRUS România intră în Scenariul 3: 102 cazuri, CONFIRMATE. ȘAPTE la Constanța

Cazurile 98 și 99 din România sunt din… Constanța. O femeie în vârstă de 53 de ani, medic laborator în cadrul unei clinici private din Constanța, a călătorit în Austria și Germania, alături de soțul ei (54 de ani). Aceștia s-au întors în țară pe 7 martie și, sâmbătă după-amiază, testele de coronavirus au arătat că rezultatele sunt pozitive. Astfel, în acest moment, în Constanța există 7 cazuri confirmate de coronavirus.

Între timp, continuă nebunia în PNL, unde, la scurt timp după cazurile confirmate din Constanța, au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) și deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți trei se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul constănțean Vergil Chițac. Ieri, aceștia nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

Cu ultimele trei cazuri confirmate, în România s-a ajuns la 102 persoane infectate, prilej cu care s-a depășit scenariul 2 al autorităților. Scenariul 3 (peste 101) presupune „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.  Totodată, odată cu intrarea în scenariul 3 începe un triaj epidemiologic la nivelul fiecărui spital. Acest triaj implică atât triajul bolilor de bază, cât și un triaj epidemiologic. 

În acest scenariu se urmărește creșterea capacității de răspuns a sistemului sanitar la criză. Vor fi prioritizate cazurile de COVID-19 și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale. Spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât cazuri de infectare cu coronavirus. Pacienții cu alte afecțiuni vor fi transferați către alte centre medicale. De asemenea, cadrele sanitare trebuie să găsească soluții pentru mărirea spațiilor necesare tratării bolnavilor. Pot fi impuse și noi restricții privind circulația și se vor identifica noi spații pentru carantină. Totodată, ar putea fi permisă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

Toate detaliile despre scenariul 3, disponibile AICI!

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat sâmbătă o Hotărâre pentru instituirea unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19 (coronavirus). Deciziile au fost luate după ce s-a intrat în Scenariul 3 (peste 101 de bolnavi de coronavirus). Prin hotărârea CNSSU au fost aprobate, recomandările ”Grupului de analiză”, care vizează:

  1. relațiile personalului Companiei Naționale Poșta Română cu persoanele aflate în autoizolare;
  2. relațiile echipelor de intervenție (apa, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixă) în interacțiunea cu persoanele aflate în autoizolare;
  3. relațiile reprezentanților autorităților publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu șoferii de camioane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, care intră în țară venind din zonele roșii și galbene;
  4. definirea termenului de “contact apropiat” al unui caz confirmat;
  5. aspecte privind planul de continuitate în instituțiile esențiale și infrastructurile critice;
  6. restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetică, săli de jocuri de noroc și cazinouri.

La nivelul județului Constanța, sâmbătă după-amiază situația se prezintă astfel:

  • 31 carantinați,
  • 761 autoizolare,
  • 7 cazuri confirmate.

Pe același subiect:

Făgădău: „De săptămâna viitoare curățăm TOATE străzile din Constanța cu dezinfectant!”

Palaz țipă la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență: „Dacă pierdeți „izvorul virusului” din localități, NU veți mai avea control!”

Lege promulgată: Părinții primesc ZILE LIBERE PLĂTITE când şcolile sunt închise

Stelian Ion, către Iohannis: „Nu vă mai jucați cu viețile noastre și DECRETAȚI ODATĂ STAREA DE URGENȚĂ!”

PNL pregătește Guvernul de… IZOLARE NAȚIONALĂ! Senatorul Chițac, testat de coronavirus: POZITIV! Orban se autoizolează, anchetă epidemiologică la Parlament

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.