Corneliu Möth, candidat independent: „Facilități fiscale și cote obligatorii de angajare pentru românii plecați în străinătate”

Corneliu Möth este candidat independent pentru Senatul României, în județul Constanța. Este inginer constructor, a locuit două decenii la Viena, susține că a consiliat doi europarlamentari români și doi austrieci, ceea ce ar conta pentru background-ul său politic, însă „piesa de rezistență” a candidaturii sale nu se află în politică, ci în mediul de afaceri, subiect pe care l-a reluat în conferința de presă pe care a organizat-o, luni, la un hotel din Constanța.

Acesta a pledat pentru „facilități fiscale și cote obligatorii de angajare pentru românii plecați în străinătate”, aspect care ar duce la întoarcerea în țară a românilor din diaspora.

„Aducerea românilor acasă din diaspora este un obiectiv principal, valorificarea capitalului reprezentat de românii plecați în străinătate trebuie să devină prioritate națională. Românii plecați în străinătate reprezintă o oportunitate pentru România datorită expertizei și a rețelelor de contacte pe care le-au câștigat. Trebuie să știm cine sunt și ce îi preocupă pentru a le oferi oportunități concrete, de a-și investi talentul și resursele acasă, în Constanța. Cum îi convingem pe cei care au emigrat în Vest sau în alte locuri pentru salarii mai mari? Spitale mai bune? Corupție mai puțină? (…) Mă refer la acordarea unor facilități fiscale celor care angajează români din străinătate și impunerea unor cote de angajare în companiile de stat sau sprijin din fonduri europene pentru deschideri de afaceri în țară. Se întâmplă dar doar parțial și ne împiedicăm mereu de o problemă… am asistat la multe plângeri și sunt facilitați doar anumite persoane, nu toate persoanele. Am vorbit cu oameni din Viena de curând, au depus niște dosare și nu au primit răspunsuri… statul unde este acționar majoritar să impună să angajeze un procent, noi ne-am gândit, între 1-5% de români care au învățat sau au lucrat în diaspora”, a spus Corneliu Möth.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *