Corina Martin (PER) se alătură protestului angajaților din turism: „Propun doi ani de taxe și impozite locale ZERO”

Angajaţii din HoReCa vor protesta, miercuri, între orele 17-18, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează, pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.

Protestul este inițiat de Organizaţia Patronală Hora. Detalii, AICI!

Acțiunea de protest este susținută de candidatul PER pentru funcția de primar al Constanței, Corina Martin:

„Ca Primar al Constanței, voi susţine industria locală HoReCa şi pentru aceasta, am prevăzut în Programul meu “2 ani de taxe și impozite locale ZERO” pentru operatorii HoReCa autorizați din Constanța și Mamaia! Astăzi, 19 August, mă alătur și susțin, împreună cu Partidul Ecologist Român, protestul organizat de HORA și FIHR, care se va desfășura în fața teraselor și restaurantelor între orele 17:00 – 18:00. Sistarea activității pentru o oră înseamnă solidaritate și un semnal de alarmă! Rămân alături de antreprenorii și angajații constănțeni din HoReCa și luptăm ÎMPREUNĂ pentru a schimba Constanța! Îndemn pe proprietarii de terase și restaurante din Constanta și Mamaia (și nu numai) să participe și să susțină la această mișcare”, a transmis Corina Martin.

Înainte de criza COVID-19, în industria HORECA activau 40.000 de societăți comerciale cu capital 100% românesc având o cifră de afaceri de 5 miliarde euro și aproximativ 400 000 de angajati, reprezentând 10% din numarul total al angajaților care activează în sectorul privat (190.000 de angajați direct implicați și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii). Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria ospitalității este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *