Coreea de Sud propune României un proiect de OPT MILIARDE de dolari în domeniul nuclear

Speaker-ul Adunării Naţionale (parlamentul unicameral) sud-coreene, Kim Jin-pyo, s-a întâlnit marţi cu preşedintele Camerei Deputaţilor Parlamentului României, Marcel Ciolacu, şi a discutat despre exporturi de reactoare nucleare şi cooperare în domeniul sănătăţii dintre cele două ţări, a anunţat miercuri biroul său, citat de agenţia Yonhap. Kim a purtat discuţii cu Ion-Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, marţi (ora locală), la Bucureşti. Înainte de România, oficialul sud-coreean a vizitat Polonia.

Kim a propus participarea Coreei de Sud şi Statelor Unite la un proiect de 11 trilioane de woni (8 miliarde de dolari) pentru modernizarea şi construirea de reactoare nucleare în România, în timp ce Ciolacu pledat pentru cooperarea în sectorul sănătăţii.

Kim a solicitat de asemenea sprijinul României pentru cererea Coreei de Sud de a găzdui Expoziţia Mondială din 2030 în oraşul-port Busan din sud-estul ţării. Ciolacu a răspuns că el crede că România va sprijini Coreea de Sud în competiţie şi va face un anunţ oficial în curând în acest sens, potrivit Yonhap.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *