Coreea de Nord pregătește ofensiva nucleară: „SUA sunt cel mai mare inamic al țării noastre”

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a afirmat că Statele Unite sunt „cel mai mare inamic” al ţării sale, o declaraţie provocatoare adresată celei mai mari puteri din lume în ajunul începerii preşedintelui ales Joe Biden, relatează AFP. Kim Jong Un a asigurat, de asemenea, că ţara sa va achiziţiona un submarin nuclear, a raportat sâmbătă agenţia oficială KCNA.

Phenianul „ar trebui să se concentreze şi să se dezvolte pentru a supune Statele Unite, cel mai mare obstacol în calea revoluţiei noastre şi cel mai mare inamic al nostru„, a spus el la cea de-a 8-a convenţie a partidului de guvernământ, potrivit agenţiei. Declaraţia sa vine cu mai puţin de două săptămâni înainte ca Joe Biden să preia funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Indiferent cine este la putere în SUA, adevărata natură a SUA şi politicile sale fundamentale faţă de Coreea de Nord nu se schimbă niciodată”, a spus Kim, promiţând să extindă legăturile cu „forţele independente şi antiimperialiste”. Kim a spus că „tehnologia de ghidare cu focoase multiple” se află în etapa finală, în timp ce studiile asupra zborului hipersonic „sunt complete”, Coreea de Nord pregătind testarea și producția rachetelor.

Îmbunătățirile armelor nucleare tactice, menite să fie utilizate la distanță mai scurtă și care sunt adesea mai puțin distructive decât armele nucleare strategice, sunt, de asemenea, finalizate, a spus Kim. Cercetările în domeniul submarinelor cu energie nucleară sunt complete și în „etapele finale ale examinării”, a spus Kim.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *