Copiii vulnerabili din Constanța au primit laptop-uri, pentru a putea avea acces la școala online

Aproape jumătate din copiii de vârstă școlară incluși în programele de suport educațional ale organizației Salvați Copiii nu au avut acces la cursurile online realizate de școlile în care învață, în mare parte din cauza lipsei echipamentelor necesare sau a conexiunii necorespunzătoare la internet. Salvați Copiii a demarat un program complex și rapid de intervenție în întreaga țară, iar filiala Constanța, în parteneriat cu EDP Renewables, lider al energiei reutilizabile din România, s-a implicat și asigură pentru copiii din trei comunități din județele Constanța și Ialomița materiale educative digitale, pentru a facilita învățarea online. Astfel, 45 de echipamente IT (laptopuri) au fost donate copiilor din cele trei localități, elevi ai școlilor gimnaziale din Ciocîrlia, Mircea Vodă și Făcăeni, în cadrul campaniei Fondul de Urgență pentru Școli, sub deviza ,,Împreună suntem mai puternici! Împreună susținem dreptul la educație pentru toți copiii!”.

Valoarea totală a donației este de 18.000 Euro. Copiii au primit deja laptopurile, în data de   18 mai 2020 și au început recuperarea orelor.

,,Mulțumită generozității sponsorului nostru, EDP Renewables, în această perioadă dificilă, ne-am îndreptat atenția spre copiii din mediul rural, oferindu-le speranță, încredere și șansa la o educație de calitate. 45 de copii proveniți din familii vulnerabile socio-economic au primit laptopuri, pentru a participa, alături de colegii lor, la lecțiile online. Gestul nostru îi motivează și îi încurajează pe copii să învețe, în ciuda greutăților. Conform estimărilor Salvați Copiii, în România, numărul copiilor de vârstă școlară aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au participat la educația online poate trece de 400.000 de copii”, a declarat Carmen Silvia Andrei, Președinte Organizația Salvați Copiii – filiala Constanța.

În perioada pandemiei COVID-19, imediat după închiderea școlilor, Organizaţia Salvaţi Copiii şi-a intensificat eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor vulnerabili (copii din familii cu dificultăţi socio-economice, copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate), concentrându-se pe oferirea de suport material de urgenţă pentru copii şi familiile lor, cu respectarea cerinţelor autorităţilor locale privind prevenirea răspândirii COVID-19 şi garantarea accesului acestora la educaţie prin activităţi la distanţă, reuşind să ajute peste 4.600 de copii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *