Spread the love

Copiii militarilor, polițiștilor ori funcționarilor publici cu statut special care au murit în diferite misiuni vor primi o pensie de urmaș atunci când vor avea, la rândul lor, dreptul la pensie. Asta reiese dintr-un act normativ supus aprobării Parlament de către Guvern.

Executivul spune că prin acest demers legislativ se urmăreşte ca această categorie de persoane să fie îndreptăţită să obţină o pensie de urmaş în sistemul pensiilor militare de stat, fiind eliminate situaţiile discriminatorii în care se regăseşte în raport cu urmaşii soldaţilor şi gradaţilor profesionişti care solicită şi li se stabileşte dreptul la pensie militară de urmaş.

Referitor la proiectul Guvernului, senatorul de Constanța Vergil Chițac a declarat pentru TOMIS NEWS că, deși Executivul a avut intenții bune, proiectul este lipsit de sens, mai ales că acesta face o proiecție pentru un viitor foarte îndepărtat.

„Copiii celor care au murit în teatrele de operații vor primi dreptul de a avea o pensie de urmaș peste 30 – 40 de ani. De unde știm noi ce se va întâmpla până atunci și dacă nu cumva legea va fi modificată de „n“ ori?“, ne-a spus Chițac.

Proiectul de lege pentru completarea art.114 alin.(1) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi a art.55 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în 22 octombrie, iar acum se află la Camera Deputaților pentru votul final.

CITEȘTE ȘI:

Centru de detenție pentru minori, în Dobrogea? Senatorul Chițac susține ideea: „Este mult mai important să fie reeducați cât sunt încă tineri, decât să o faci la 50 de ani. Atunci e prea târziu!“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *