Copiii din Ucraina plâng și cer ajutor: „Nu vrem să murim. Ajutați-ne!” Fetiță de 6 ani, UCISĂ în Mariupol de rachetele rusești. Medic: „ARATĂ ASTA LUI PUTIN!”

Copiii din Ucraina cer printre lacrimi oprirea războiului și au transmis mai multe mesaje emoționante: „Nu vrem să murim. Ajutați-ne! Opriți războiul!”

Suntem un popor pașnic. Nu vrem să murim. Rachete adevărate zboară deasupra noastră. Vă rugăm, ajutați-ne! Opriți războiul! Suntem speriați!”

„Sunt Sofia. Locuiesc în Ucraina. Îmi este frică. Sunt foarte speriată pentru familia mea. Vă rog să opriți războiul!”

„Locuiesc în Kiev. Aici este casa mea. Ajutați-ne! Opriți războiul!”

„Vreau să merg acasă. Vreau să-mi văd tatăl. Vreau să-mi văd rudele și prietenii. Vreau să merg la școală. Opriți războiul din Ucraina!”.

ONU transmite că cel puțin 136 de civili au fost uciși de la începutul invaziei ruse a Ucrainei joia trecută. Printre ei ar fi și 13 copii. Liz Throssell, un purtător de cuvânt al Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, a declarat că numărul real de morți va fi probabil mult mai mare. Throssell a spus că majoritatea au fost victime ale bombardamentelor de artilerie grea, a loviturilor aeriene și ale exploziilor. ONU a mai spus că până acum aproximativ 400 de persoane au fost rănite în lupte. Cifrele publicate de guvernul Ucrainei sugerează că 352 de civili sunt morți și 1.684 sunt răniți.

fata ucraina1

O fetiță în vârstă de șase ani a fost ucisă în atacul rusesc asupra orașului-port Mariupol, pe care forțele Federației Ruse l-au lovit cu rachete în ultimele zile. Fetița era la un supermarket de la marginea orașului, împreună cu părinții săi, atunci când au început bombardamentele, scrie CNN, care citează AP. După bombardament, fata a fost adusă la un spital din Mariupol. Afară, mama sa plângea în fața ambulanței. Lângă ea, tatăl fetiței, plin de sânge. O echipă de doctori au preluat fetița și au încercat să îi salveze viața.

Scoate-o afară! Scoate-o afară! Putem reuși!” a strigat unul dintre medici, surprins într-un material video filmat de foto-reporterul AP, Evgeniy Maloletka.

Fetița a fost așezată pe o targă și dusă în spital, unde medicii și asistentele s-au luptat pentru a o resuscita. Aceasta nu a putut fi însă salvată. Un medic care pompa oxigen și încerca să o resusciteze s-a întors către camera de filmat și a spus: „Arată-i asta lui Putin. Ochii acestui copil și doctorii care plâng”.

fata ucraina3

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *