Spread the love

TOMIS NEWS relata, marți, în exclusivitate, că, de două zile, are loc un control al Inspectoratului General al Poliției Române la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, ca să descopere „secretul lui Polichinelle”, adică ceea ce știe toată Poliția din Constanța și Bucureștiul ar trebui să afle: existența unui soft ilegal, comandat ilegal, deținut ilegal, instrumentat și utilizat ilegal, în scopuri ilegale! Acest soft, numit MSP, este „damblaua” proaspătului numit șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Începe sfârșitul lui Dancu? IGPR CONTROLEAZĂ LA SÂNGE IPJ Constanța! „Este un SOFT care pune în PERICOL munca polițiștilor și familiile lor!”

Acest control bine venit și care trebuie să tranșeze oficial caracterul mafiot și faptele infracționale de la vârful Poliției constănțene este (și nu doar atât) unul din rezultatele unui demers al TOMIS NEWS (ca publicație responsabilă) și al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (ca sindicat pus în slujba polițiștilor) de clarificare a acestor aspecte aflate dincolo de limita legii.

Controlul a fost demarat ca urmare a unei sesizări depusă de SNPPC, după dezvăluirile recente ale polițiștilor constănțeni relevate în TOMIS NEWS, publicație din Constanța care NU șterge articole la comandă, din orice zonă ar veni ea!

„Eu am înaintat sesizarea la IGPR, pornită de la ceea ce ați publicat dumneavoastră pe site, pornind de la aceleași elemente pe care le-am mai discutat, apoi s-au alăturat și alte sesizări din partea polițiștilor de la IPJ Constanța, cum că acolo sunt niște abuzuri. Domnul Dancu încearcă să implementeze un program ilegal. Se încalcă legea, se generează abuzuri. Am încercat să discut cu domnul Dancu, dar se pare că nu dorește comunicare. Lucrurile, din câte am verificat ulterior, sunt mult mai profunde, se pare că sunt niște interese financiare. E mai mult decât un plan de muncă, e un plan de afaceri. (…) Este un privat acolo… Sesizarea este venită de la mine, l-am rugat pe domnul Despescu să dispună verificări, el, om corect, le-a dispus, dar până la a trage concluzii vreau să spun clar că este un abuz, nu se respectă niște legi privind datele cu caracter personal și dacă lucrurile se confirmă se va răsturna tot. Se pare că sunt alte interese acolo în joc. Implicațiile, dacă se confirmă, sunt multe. Domnul Dancu dă comandă la nu știu care ziar să dispară articole. Vedeți unde s-a ajuns? S-au conformat și l-au scos! TOMIS NEWS scrie constant și nu trebuie să ne fie frică, când avem dreptate trebuie să corectăm. Eu sper că acest program să nu se pună în practică, înțeleg că și domnul Dancu face pași în spate. Dacă va înțelege, eu mă bucur!”, a spus președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Constantin Dancu, DICTATORUL de la IPJ Constanța. Coarnă, SNPPC: „Dacă avea dreptate, era echilibrat și avea mintea la el, nu făcea presiuni. Nu vrea o poziție corectă și nu vreau să spun mai multe…”

IGPR: „Verificările sunt în curs”

Între timp, verificările încă sunt în curs la IPJ Constanța, corpul de control trimis de Inspectorul General al Poliției Române, Bogdan Despescu, verifică „la sânge” unitățile electronice din cadrul instituției, pe care ar fi fost instalate un soft de către o entitate privată, care, astfel, ar pune în pericol activitatea polițienească și ar arunca în aer ordinea și siguranța publică din Constanța.

„Verificările sunt în curs, nu știm cât va dura, dar după ce colegii noștri vor termina verificările la IPJ Constanța și se vor întoarce la București, vor analiza datele obținute și vor veni cu propuneri, dacă se impun măsurile conform prevederilor legale”, a spus comisar-șef Ramona Dabija, din cadrul IGPR, pentru TOMIS NEWS.

Amintim că Daniel Constantin Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Europol Constanţa, este prima persoană care a dorit să ne confirme oficial că are loc un control al IPJ Constanța, la dispoziția IGPR. Existența acestui soft pune în pericol activitatea polițienească, secretele de serviciu ale polițiștilor constănțeni și baza de date conține date personale despre familiile acestora și misiunile lor. Practic, am putea vorbi de cel mai îngrozitor caz de spionaj și deturnare a siguranței și ordinii publice din istoria democratică a țării, tocmai la Constanța!

Plângerile polițiștilor curg: „Mi-a schimbat planul de serviciu ca să nu fiu pe traseu!”

Între timp, TOMIS NEWS dezvăluie, în paralel cu controlul de la IPJ Constanța, încă o situație prin care a trecut un polițist constănțean:

„Acest soft arată cum sunt dispuse echipajele și șeful meu de tură mi-a planificat activitatea… Am intrat la 10:00 și pe imprimantă îmi arăta alt plan. A fost un traseu aranajat ca să nu fiu acolo pe unde trec mașinile din Port”, a dezvăluit polițistul constănțean, pentru TOMIS NEWS.

Instituțiile de forță intră pe fir

Controlul de la IPJ Constanța este urmărit cu mare atenție de către instituțiile de forță ale statului, precum fostul „Doi și-un sfert”, actualul DGPI, instituția de temut a M.A.I., care abia așteaptă raportul controlului ca să termine definitiv cu activitatea infracțională de la vârful Poliției constănțene. De asemenea, în competiție cu DGPI, și-a manifestat interesul și DNA, un procuror din cadrul acestei instituții a precizat pentru TOMIS NEWS: „Așteptăm finalizarea raportului și dacă se leagă la serverul privatului e o problemă mare, i se poate retrage ORNISS-ul! (certificatul emis de Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat – n.r.)”.

VA URMA!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *