Contre PNL – PSD în Consiliul Local. Primarul Chițac a decis să CONTINUE programul RESPECT

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat în ședința de vineri a Consiliului Local Municipal că dorește să continue programul RESPECT și în 2021. Programul a fost inițiat de fostul primar, Decebal Făgădău, în 2016, astfel că ședința de vineri a avut parte și de momente tensionate.

S-au alocat fonduri de 12,445 milioane lei, în 2020 – opt tranșe, pentru 30.751 de beneficiari. Ce vrem noi este să continuăm acest program și în 2021. Impactul bugetar estimat la acest moment este de 13,3 milioane lei”, a spus Vergil Chițac.

Înainte de vot, a intervenit și Costin Răsăuțeanu, liderul de grup al consilierilor social-democrați, care i-a ironizat pe liberalii din mandatele trecute, întrucât au votat constant împotriva proiectului:

Mă bucur că se continuă acest program și îmi aduc aminte că era foarte criticat, că dăm pomeni, că de ce suntem aproape de oamenii în nevoie, că nu ar fi benefic. Mă bucur că ați găsit înțelepciunea. Care este numărul de beneficiari înscriși? Pentru că ați modificat procedura de înregistrare. Vreau să mă asigur de numărul de beneficiari înregistrați…”, a spus Răsăuțeanu.

Îmbucurător este că îl continuăm, ce este trist este numărul mare de oameni care au nevoie. 30.751… asta trebuie să ne ridice tuturor niște întrebări măcar”, a replicat Chițac.

Răsăuțeanu i-a precizat primarului să discute la Guvern ca să afle de ce nu se măresc pensiile, pentru ca numărul beneficiarilor să scadă și, la final, a luat-o în vizor pe Mihaela Andrei, despre care a spus că a votat în fiecare an împotriva acestui proiect. Proiectul în cauză este disponibil integral AICI!

În cadrul aceleiași ședințe, a mai fost adoptat și proiectul de hotărâre privind „aprobarea stabilirii modalităţii de identificare a beneficiarilor, de soluţionare a situaţiilor identificate şi de acordare a tichetelor sociale, copiilor provenind din familii defavorizate şi care frecventează în mod regulat unităţile de învăţământ preşcolar”.

În baza de date de la DGAS, au fost reperați 94 de copii care și ei la rândul lor pot beneficia de tichete sociale. Cred că e o măsură bună să îi reperăm pe acești copii și este o soluție eficientă de combatere a abandonului școlar. Nimeni nu a dorit să se nască unde s-a născut în mod special și știm că inteligența nu se împarte în funcție de buzunarul părinților. Am inițiat acest proiect privind stabilirea modalității de identificare”, a spus Vergil Chițac despre acest proiect, care este disponibil integral AICI!

Ambele proiecte au fost adoptate în unanimitate.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *