Contracte semnate de Țuțuianu: CJC modernizează infrastructura rutieră în județ, Guvernul și-a trimis promotori electorali. Vicepremierul Suciu, ploaie de promisiuni: licitația pentru Cazinou, în luna mai!

Vicepremierul Dan Suciu, ministrul al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a revenit după doar câteva zile la Constanța, cu prilejul semnării contractelor de finanțare pentru modernizarea infrastructurii rutiere a DJ 226 și DJ 226A. Cele  două contracte, „Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu” și „Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN 22/ Tariverde”, vor fi finanțate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 ITI Delta Dunării.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit Consiliului Județean Constanța, valoarea totală a lucrărilor se ridică la 28,8 milioane euro.

La evenimentul de marți au mai participat, pe lângă Suciu și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, secretarul de stat în cadrul MDRAP, Adrian Gâdea, dar și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

„De la începutul mandatului, mi-am asumat două axe prioritare: sistemul de sănătate și drumurile județene. Se poate observa că în ultimul an de zile s-a investit și se investește în continuare în proiectele pe sănătate, și drumurile județene. În ultimele 20 de luni, împreună cu Regia de Drumuri și Poduri am realizat 240 de kilometri de drumuri județene și continuăm, acum, cu semnarea altor două proiecte, cu suportul și finanțarea de la Ministerul Dezvoltării, DJ 226 și DJ 226A. Sunt proiecte pentru locuitorii județului Constanța și locuitorii județului Tulcea. (…) Eu sunt mândru că în mandatul meu au reușit să aduc aceste schimbări. Sunt pași mici, dar prefer niște pași mici, dar siguri. Aș dori să fac, încă o dată, un apel, ca în momentul în care vom da drumul la licitații, să nu se blocheze, din cauza unora sau altora care contestă licitațiile, doar de dragul de a contesta o licitație”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

tutuianu cjc mdrap

Cu același prilej, s-a mai semnat un contract privind digitalizarea arhivei Consiliului Județean (500.000 de euro) și un altul privind finanţarea construirii unei şcoli la Agigea, pentru clasele 0 – VIII (2,5 milioane euro).

CITEȘTE ȘI:

Suciu s-a aruncat în promisiuni electorale

Pentru că nu este greu să promiți și apoi să pleci, pentru că la evenimentul de marți a fost prezent și Decebal Făgădău și pentru că se apropie cu pași repezi campania electorală, ministrul MDRAP nu a ezitat să ne îngroape în promisiuni. De la Cazinou la Sala Polivalentă și de la bazine de înot și două cămine studențești, ba chiar și reabilitarea sinagogii, lui Suciu aproape că nu i-a scăpat nimic:

„Tot ce v-am spus are finanțare, poate fi promovat și, în funcție de rapiditatea procedurilor, mă voi întoarce la Constanța pe măsură ce fiecare proiect va începe”, a spus Suciu.

În ceea ce privește Cazinoul, ministrul a precizat că prima etapă a trecut și că la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai va avea loc cea de-a patra licitație.

„Urmează comitetul interministerial, iar dacă am învățat ceva de la Decebal, pentru că s-a vorbit foarte mult despre acest Cazinou, o să vorbesc foarte puțin. Prima etapă a trecut, urmează comitetul interministerial și dacă evaluez bine și voi fi foarte atent, până la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom avea și HG, astfel încât licitația să poată fi demarată”, a mai spus Suciu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.