Continuă seria „Oameni de poveste ai Constanței”! Antoniadis: „Recuperăm poveștile auzite de la bunici și părinți, cu emoția percepției trecutului!”

Comunitatea elenă Elpis Constanța, alături de Uniunea Armenilor din România și Primăria Constanța continuă cu cel de-al treilea episod al seriei „Oameni de poveste” ai Constanței, care au marcat orașul de la malul mării.

Astfel, vineri, de la ora 19:00, la intersecția Străzii Revoluției din 22 Decembrie 1989 cu Bd. Regina Elisabeta, veți afla povestea fascinantă a lui Armenag Manisalian- mare comerciant, exportator de cereale și liderul Uniunii Armenilor din România, la începutul anilor 1900. Povestea lui va fi spusă de vicepreședintele Ordinului Arhitecților din Constanța, domnul Radu Cornescu și de președintele Uniunii Armenilor din România, Filiala Constanța, domnul dr. Liviu Merdinian, chiar în locul în care, acum mai bine de 100 de ani, omul de afaceri construia Palatul Manisalian de pe bulevardul Regina Elisabeta.

Clădirea, o adevărată capodoperă arhitecturală, a fost distrusă în timpul bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pe locul ei a fost construit blocul S.N.C. unde constănțenii și turiștii sunt așteptați cu drag vineri seară, de la ora 19:00!

„Nu spunem doar o poveste, ci trăim istoria! Este deja al treilea eveniment istoric și recuperăm aceste povești pe care le-am auzit la părinți, la bunici, dar acum le trăim cu emoția percepției trecutului! Va fi încă o zi în care vom învăța atât de multe lucruri încât trebuie să le transmitem mai departe copiilor noștri! Anticul nostru Tomis este o poveste în sine și descriem acum relații mai degrabă spațiale și emoționale decât materiale! Așadar, dragi constănțeni și turiști, haideți să simțim și să trăim istoria adevărată!”, a spus președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *