Continuă negocierile PNL – PSD. Cîțu NU vrea să majoreze pensiile și nici să introducă taxarea bogaților, așa cum cere Ciolacu

Florin Cîțu nu este de acord cu propunerile PSD de majorare a pensiilor cu cel puțin 11% și nu vrea nici renunțarea la taxarea unică în favoarea celei progresive. Șeful PNL a precizat că nu se va discuta, sâmbătă, despre numele viitorului premier.

La acest moment discutăm despre programul de guvernare, nu am ajuns încă la problema premierului, nici a ministerelor, le luăm pe rând. Să închidem astăzi capitolul şi să încheiem. Vreau ca săptămâna viitoare să avem un vot în Parlament. Noi când am preluat guvernarea, am preluat după program care avea o cotă progresivă, care nu a fost aplicată. Nu este o soluţie bune, dacă voiau o făceau atunci. Reforma fiscală, nu exista nici un argument pentru a modifica. Nu exista nici un argument pentru a schimba sistemul fiscal. În 2022, cu siguranță vor crește pensiile, alocațiile. Discutăm și de celelalte. La fel salariile de la sectorul bugetar. Putem să agreăm o creștere dacă vine la pachet cu o reformă la sectorul de administrație. Nu putem doar să creștem și să nu legăm de performanță. Este vorba despre o sustenabilitate, dacă se face pe o formulă, putem să creştem, la 11%, dar dacă vine cineva şi propune, nu putem să facem creşteri ad-hoc. Ne trebuie o formulă transparentă și predictibilă și un sistem sustenabil. Nu putem să creștem pensiile cu 30% astăzi si mâine să nu găsim bani să le plătim. Această discuție trebuie pusă în contextul reformei din PNRR. Același lucru și cu alocațiile. Și noi ne dorim foarte mult, la 100%, dacă se poate. Pensiile vor crește în 2022 cu siguranță si alocațiile și salariile in sectorul bugetar. Înțeleg o legare directă între venituri și performanță. Nu e niciun argument pentru a modifica Codul Fiscal. Eu știu că nu se poate rediscuta PNRR. Dacă PSD are influență acolo, atunci vom vedea.”, a spus Florin Cîțu.

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR vor discuta, sâmbătă, despre punctele din programul de guvernare cu privire la care nu s-a ajuns la o concluzie favorabilă până acum. Însă, până la negocierile în trei, Marcel Ciolacu își bagă colegii în ședință, pentru a ajunge între ei la un numitor comun, înainte de a discuta cu PNL și UDMR.

Mă întâlnesc cu colegii mei să vedem ce divergențe sunt și apoi vom discuta cu cei de la PNL”, a spus Marcel Ciolacu la sosirea la sediul PSD.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *