Continuă „meciul” Chițac – USR. Caragheorghe: „Programul cu liberalii NU se respectă. La Constanța, trebuie TOMIS ARENA, cu 30.000 de locuri!”

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând să se numească Farul Constanţa şi să fie condusă de antrenorul Gheorghe Hagi, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele noii entităţi, Gheorghe Popescu. În noua organigramă, postul de preşedintele al clubului Farul Constanţa este ocupat de Gheorghe Popescu, iar cel de vicepreşedinte de Tiberiu Curt. Clubul Farul are trei acţionari: Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi Zoltan Iasko. La evenimentul de luni au participat printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, foşti jucători ai clubului Farul şi reprezentanţi ai suporterilor grupării constănţene.

În cadrul evenimentului, primarul Vergil Chițac a anunțat că la Constanța se va construi un stadion nou, de 18.000 de locuri. Marți, USR-iștii constănțeni au reacționat vehement, susținând că – din nou – programul de guvernare locală este armonizat doar la nivel declarativ cu liberalii. În privința stadionului, cei de la USR vor o arenă de 30.000 de locuri. Mai mult, consilierul USR Dumitru Caragheorghe a transmis faptul că primarul a preluat proiectul lui Făgădău fără să înțeleagă nimic din el:

Azi pare că asistăm la renașterea și întărirea clubului nostru drag sub patronatul celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor: eroul nostru local Gheorghe Hagi! Orașul este departe de a se ridica la nivelul ambițiilor acestui om, la standardele înalte pe care și le impune! Noi, la USR Constanța, am scris negru pe alb in Programul de Guvernare Locală că proiectul administrației Făgădău privind noul stadion este o nouă rușine istorică ca și situația noii săli de sport așa zis polivalente. „Susținem realizarea Arenei Tomis, respectiv construcția unui stadion de fotbal în zona de nord a orașului. Arena va avea o capacitate de 30.000 de locuri și va putea fi folosită de echipele orașului și de către echipa națională. Stadionul Farul va fi reabilitat.” Acestea erau promisunile de campanie care au fost preluate și în programul armonizat cu PNL dar care nu se respectă în multe alte privințe. La puțin timp după începerea mandatului ne-am prezentat în fața Domnului Primar Chițac să discutăm problema demarării proiectului noului stadion! Spre stupoarea noastră ni s-a comunicat că deja se semnase, în zilele premergătoare, contractul pentru studiul de fezabilitate pe proiectul administrației Făgădău argumentul principal fiind că „deja există studiu de prefezabilitate întocmit de Făgădău pe gratis cu o anumită firmă”. Neplăcut surprinși de această decizie i-am transmis Domnului Primar că noi, împreună, am promis altceva constănțenilor, iar proiectul lui Făgădău este o aberație cel puțin din două perspective principale (secundare sunt mai multe): 1. Are 15.000 de locuri precum stadioane din orașe mult sub nivelul Constanței și 2. Orașul rămâne fără atletism căci se elimină singura pistă de tartan existentă. Evident că nici prevederile programului de guvernare nu erau cunoscute și nici aceste aspecte nu fuseseră luate în considerare! Urmare intervenției noastre, reprezentanții firmei ce elaborează studiul de fezabilitate au fost rechemați la Primărie pentru a li se pune în vedere aceste aspecte, și aceștia au revenit după 2-3 săptămâni cu soluții de compromis care să permită continuarea proiectului lui Făgădău cu îmbunătățiri. Adică, mutarea mai la nord a arenei și mărirea capacității cu aprox 3000 de locuri pentru a face loc unei piste de atletism outdoor în jurul arenei de antrenament prevăzută și cu gradene pentru 1000 de spectatori dar și realizarea unei piste de atletism în linie dreaptă indoor, în subteranul stadionului! Acestea au fost soluțiile de compromis pentru a permite continuarea unui proiect nedemn pentru prestigiul orașului nostru cu încălcarea promisiunilor de campanie. Și ar fi fost și mai rău de nu ar fi existat USR Constanța!”, a transmis Caragheorghe.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.