Continuă dezinsecția în municipiul Constanța

După ce săptămâna trecută toate cartierele Constanței au fost luate la picior de echipele care asigură dezinsecția, săptămâna aceasta se acționează din nou în toate zonele, anunță, marți, Primăria Constanța. Dacă parcurile, scuarurile și promenadele sunt în atenția permanentă a echipelor care asigură dezinsecția, în paralel, marți, 28 mai, s-au împrăștiat substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor pe spațiile verzi din cartierele Abator, Km 4-5, Km 5, oarta 6, Viile noi, CET, Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu și Zona peninsulară.

Până vineri, 31 mai, se continuă acțiunile în Tomis Nord, Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia. Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsuri de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele, avertizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Potrivit Primăriei, măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

„De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3”, spun cei de la Primărie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *