Continuă asediul primarilor liberali la poarta lui Cîțu. Asociația Orașelor din România: „NU ne consultă!”

Liberalii ardeleni au fost abandonați la negocierile privind formarea guvernului Cîțu, respectiv coaliția de guvernare PNL – USR-PLUS – UDMR. Dacă în ultimele zile Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, l-a executat pe premierul Florin Cîțu, miercuri a venit rândul Asociației Orașelor din România, condusă de primarul PNL al orașului Cugir, Adrian Teban.

Asociația Orașelor din România face un apel către Guvern să respecte transparența decizională, iar actele normative să fie supuse unei dezbateri reale, nu de pe o zi pe alta.

Consultarea structurilor asociative, recunoscute prin codul administrativ (Asociaţia Comunelor din România; Asociaţia Oraşelor din România; Asociaţia Municipiilor din România Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România), este o obligaţie pentru autorităţile administraţiei publice centrale iniţiatoare ale unor proiecte de acte normative, menită să realizeze un dialog productiv între doi parteneri egali (administrația centrală-administrația locală) şi nicidecum să menţină un act formal, menit să mimeze respectarea legii, în litera și spiritul ei. A.O.R.este hotărâtă să fie în continuare partener activ în realizarea de proiecte de acte normative, în beneficiul colectivităților locale, știut fiind faptul că dispunem de o expertiză care trebuie să fie luată în seamă și pe care o vom folosi pentru a răspunde pozitiv ori de cate ori vom fi solicitați, dar nu mai poate accepta sub nicio formă, practica continuată a guvernelor de a elimina A.O.R. şi celelalte structuri asociative ale unităţilor administrativ teritoriale de la masa dialogului. Timpul de o zi – de la comunicare a „Proiectului de OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene” către Asociația Orașelor din România – este unul care face împosibilă consultarea membrilor asociaţiei, analizarea măsurilor propuse şi evaluarea consecinţelor acestora, care prin acte succesive menţine prorogarea unor termene şi plafonarea de venituri la nivelul anului 2018. Prin urmare, nu putem decât să cerem Guvernului să respecte prevederile art 86, alin. (2) şi (3) din Ordonanţă de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cât şi a celor din Legea nr. 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparența decizională în administrația publică, garantându-i colaborarea noastră promptă şi onestă”, arată Asociația Orașelor din România.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *