Consumatorii casnici de energie își pot calcula pierderile de căldură printr-un nou instrument- Calculatorul de eficiență energetică

Consumatorii casnici de energie au de acum la dispoziție Calculatorul de Eficiență Energetică, un instrument online creat în cadrul programului România Eficientă, derulat de Energy Policy Group. Consumatorii casnici pot să calculeze în trei pași care este consumul mediu de energie pentru încălzire, producerea apei calde și gătit, dar și să descopere valorile aproximative ale economiilor pe care le-ar putea obține în facturile de energie prin reabilitarea termică a locuinței. Calculatorul de Eficiență Energetică poate fi utilizat de către toți consumatorii casnici din România, indiferent de regiunea geografică în care locuiesc ori de tipul locuinței (casă unifamilială sau apartament la bloc).

După ce parcurge cei trei pași simpli – alegerea locației, descrierea locuinței și tipul de consumatori – utilizatorul poate vizualiza valorile medii ale consumului anual de energie, cheltuielile estimative aferente și impactul asupra mediului generat de acest consum, respectiv cantitatea anuală de emisii de dioxid de carbon.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.