Construcția de la lupoaică, SISTATĂ. Constanța Altfel, acțiune la Tribunal! Stelian Ion anunță deschidere de DOSAR PENAL

Tensiune mare la Constanța în ultimele zile din cauza unei lucrări din centrul orașului. Vestigiile cetății Tomis ar putea fi distruse cu prilejul acestei lucrări, iar reacția societății civile a fost vehementă împotriva investitorului, SC Bueno Comp SRL.

Terenul în cauză, situat pe bd. Tomis nr. 49A, în suprafață de 718 mp, este din 2016 proprietatea soților Carmen-Diana și Enache Bucovală și a soților Liliana și Stelian Bucovală. S-a efectuat descărcarea arheologică încă din 2017, iar investitorul, potrivit documentației, și-a luat angajamentul că va conserva și va pune în valoare zona istorică.

CITEȘTE ȘI:

USR Constanța și Asociația Constanța Altfel nu cred în aceste angajamente ale investitorului și au avut mai mult inițiative în ultimele zile, printre care și un lanț uman, chiar de 24 ianuarie. Între timp, deputatul USR Stelian Ion a anunțat, luni, faptul că militanții USR au găsit locul în care este aruncat pământul excavat și au chemat arheologii. Aceștia au descoperit material arheologic și consideră că cele constatate pot face obiectul unui dosar penal. De aceeași părere sunt și cei de la Asociația Constanța Altfel, care au inițiat deja primele acțiuni în instanță, încă din 27 ianuarie.

„Acțiunea de anulare și suspendare a autorizației de la Lupoaică, promovată de Constanța Altfel, a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța sub nr. 474/118/2020. Am intitulat acțiunea, neoficial „Să râdem cu autoritățile care spun că totul este legal”! Îi invităm pe cei care ne reproșează că nu facem nimic să se alăture demersului!”, au transmis, miercuri, reprezentanții Asociației Constanța Altfel.

Pe de altă parte, deputatul Stelian Ion a anunțat, tot miercuri, că lucrările sunt sistate și… s-a deschis un dosar penal.

„Am reuşit să-i oprim! În urma plângerii depuse de colegii mei, s-a deschis dosar penal, iar organele de cercetare penală au luat măsura sistării construcţiei unei clădiri pe vestigii ale cetăţii antice Tomis, în zona Lupoaica. Arheologii vor fi şi ei implicaţi pentru a constata în ce măsură lucrările de până acum au afectat situl. Administraţia locală PSD şi complicităţile din consiliul local au pierdut o bătălie în primul datorită reacţiei oamenilor care au protestat la faţa locului. Cu bună credinţă şi prin acţiune tenace, putem opri degradarea Constanţei şi îi putem reda aura istorică”, a transmis Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *