Constănțenii, greu de lămurit cu Ordonanțele Militare: forțele de ordine au aplicat aproape 1.800 de AMENZI!

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină. Astfel, potrivit unei informări de marți a Instituției Prefectului Constanța, de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 1.763 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1.107.722 lei. Dintre acestea, 392 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 271.975 lei, din care 322, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

Potrivit Prefecturii, în ultimele 24 de ore, 4.940 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 584 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiști locali constănțeni. De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 1.135 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

„Reiterăm importanța respectării regimului de carantinare, iar prin Ordonanța Militară nr.5, se menționează clar că „persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor răspunde penal conform legii”. De asemenea, măsuri vor fi luate și împotriva celor care nu respectă regimul de izolare la domiciliu, după cum se specifică în Ordonanța Militară nr.5: „Persoanele care nu respectă condiţiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracţiune”, au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 81 de societăți comerciale și PFA. Totodată, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei, în Punctele de Trecere a Frontierei Vama Veche și Ostrov, pentru nerespectarea culoarelor de tranzit pentru transporturile de marfă stabilite în urma adoptării Ordonanței Militare nr. 2/2020.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 886 de persoane carantinate, respectiv 4.906 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

CITEȘTE ȘI:

Iohannis, mesaj pentru cadrele medicale: „Știm că vă este greu. Sunteți LINIA DE APĂRARE a populației! Autoritățile și politicienii își fac treaba, echipamentele sunt pe drum”

ORDIN al ministrului Sănătății: Spitalul Municipal Medgidia se transformă în „spital suport” în lupta împotriva coronavirus

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 2.245 de pacienți infectați. La Constanța: 11 persoane, VINDECATE!

Numărul DECESELOR persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 69, la nivel național

ORDONANȚE MILITARE: Peste 1.300 de AMENZI date la Constanța de forțele de ordine

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *