Constănțenii, cetățeni „cuminți”: Deplasările în scop de recreație s-au redus cu 80%!

Google a publicat statistici rezultate din datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme din întreaga lume, pentru a ajuta autorităţile să evalueze eficacitatea distanţării sociale în faţa COVID-19. Datele din România arată faptul că ieșirile recreaționale ale românilor au scăzut cu 81% față de începutul lunii februarie, după instalarea situației de urgență care a dus la închiderea restaurantelor, mall-urilor și altor locuri de relaxare.

Deplasările de strictă necesitate, la magazinele alimentare și farmacii, au scăzut cu 53%, arată datele Google, în timp ce plimbările în parc s-au redus cu 60%. De asemenea, au scăzut cu 72% deplasările în stațiile de transport în comun, în timp ce ieșirile în zona de reședință sunt cu 15% mai reduse. Totodată, deplasările la locurile de muncă ale utilizatorilor platformei sale sunt cu 39% mai reduse față de luna februarie.

Auscăzut cu nu mai puțin de 85% ieșirile recreaționale ale românilor din județele Brașov, Cluj, Covasna, Suceava și București, zone în care se află astfel cei mai cuminți locuitori. Tot cu reduceri de peste 80% a deplasărilor în scop de recreație sunt județele Alba (83%), Arad (81%), Bacău (80%), Bihor (80%), Bistrița Năsăud (82%), Constanța (80%), Galați (80%), Hunedoara (82%), Iași (82%), Maramureș (81%), Mureș (81%), Neamț (80%), Prahova (81%), Satu Mare (82%), Sibiu (83%), Sălaj (82%), Timiș (83%), Vrancea (81%).

La polul opus, cei mai nepăsători români față de restricțiile de deplasare sunt cei din Teleorman (reducere cu 56% a ieșirilor recreaționale), Ialomița (62%), Giurgiu (63%), Călărași (65%), Olt (70%).

Informațiile Google îi pot ajuta pe factorii de decizie să înţeleagă schimbările de tendinţe în deplasările esenţiale, ceea ce i-ar putea determina să facă noi recomandări privind programele de funcţionare sau oferirea de servicii de livrare.

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS ROMÂNIA: Bilanțul DECESELOR a ajuns la 122!

CONSTANȚA: 4.300 de persoane aflate în izolare, verificate de forțele de ordine. AMENZI de peste 1,6 milioane lei!

Programul spectacolelor ONLINE ale instituțiilor de cultură din județul Constanța

900.000 de contracte de muncă, SUSPENDATE! Violeta Alexandru: „Angajatorii să înțeleagă că le este la fel de greu cum le este și angajaților”

Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni FOARTE GRELE, vor fi CRITICE pentru sistemul de sănătate!”

Ministrul Sănătății, vești proaste pentru IPS Teodosie: De Paște, bisericile RĂMÂN ÎNCHISE!

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 3.183 de cazuri confirmate. La Constanța: 16 persoane, VINDECATE

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.