Spread the love

Serviciul clinic județean de medicină legală Constanța va deveni unul modern. Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, promite că viitorul sediu al medicine legale va fi gata în câteva luni.

Palaz a arătat, joi, faptul că au fost emise autorizațiile de construcție. Lucrările vor începe pe 2 decembrie a.c. și Palaz speră că vor fi gata în maxim nouă luni. Viitorul sediu, aflat în curtea Policlinicii 2 din municipiu, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 3 milioane lei.

„A ieșit autorizația, începe numărătoarea inversă pentru finalizarea construcției. Pentru mine, este un proiect important, este o ambiție, la început nu credea nimeni în el, Constanța era singurul județ care, de atâția ani, nu a avut o clădire specializată pentru serviciul de medicină legală. (…) Este o clădire părăsită care se renovează. Din analiză, a reieșit că mai bine o reparăm decât să o demolăm. Nu era economic rentabil… Lucrările încep pe 2 decembrie, ar trebui ca în 8-9 luni să fie gata. Constanța va urca o treaptă în privința acestui serviciu, față de celelalte din țară”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Lucrarea va fi efectuată de Actaeon Invest SA, aceeași societate comercială care restaurează în județul Constanța și cetatea Carsium.

Pe 19 octombrie 2018, consilierii județeni au adoptat, la inițiativa lui Claudiu Palaz, aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, aferenți obiectivului „Amenajări interioare/exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+IE – pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța”, situat în strada Ștefan cel Mare nr. 133. În viitorul sediu, vor fi efectuate, printre altele, examinări medico-legale (la cererea persoanelor interesate sau la cererea organelor de urmărire penală sau a instanțelor judecătorești, certificate medico-legale, constatări, expertize, analize toxicologice și serologice, autopsii medico-legale, examene anatomo-patologice, cursuri și lucrări practice cu studenți.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *