CONSTANȚA: Un tronson al bulevardului Mamaia, transformat într-un imens șantier

Un sector important al bulevardului Mamaia se află din această săptămână în plin proces de modernizare. Tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Zorelelor a intrat în reabilitare. Se execută lucrări de decapare a suprafeței pietonale, paralel cu demontarea bordurilor. Modernizarea acestui bulevard a fost impusă de necesitatea îmbunătățirii condițiilor de circulație, având în vedere că nu s-au mai efectuat lucrări de reparații din anul 2004. Proiectul prevede reabilitarea trotuarelor pe o suprafață de peste 10.000 mp și recondiționarea carosabilului pe o suprafață de peste 38.000 mp. Lucrările edilitare vor asigura continuitatea amenajărilor realizate pe tronsonul delimitat de strada I.G. Duca și bulevardul Tomis.

bulevardul Mamaia 1

Potrivit municipalității, prin implementarea acestui proiect se urmărește îmbunătățirea mobilității urbane durabile în municipiul Constanța și eliminarea deficiențelor circulației pietonale și rutiere prin: creșterea accesibilității pentru pietoni și extinderea zonelor pietonale, creșterea măsurilor de siguranță pentru traficul rutier prin reabilitarea zonei carosabile, introducerea spațiului partajat și crearea infrastructurii pentru circulația bicicletelor, creșterea calității și ponderii transportului public, îmbunătățirea aspectului urbanistic și a mediului ambiental, reducerea poluării aerului.

Spațiul urban va fi redistribuit. Căile amenajate pentru circulația bicicletelor vor fi dispuse lateral, parțial pe trotuare și în continuare adiacente trotuarelor la nivel cu partea carosabilă. Astfel, se va realiza legătura cu pistele amenajate pe bulevardul Mamaia și bulevardul Tomis. De asemenea, calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită. Scuarul median va fi reconfigurat, prin desființarea breșelor existente și crearea de noi breșe. Având în vedere că zona cuprinsă între bulevardul Tomis și strada Zorelelor se va transforma într-un imens șantier, municipalitatea va lua „toate măsurile ca disconfortul creat de lucrări să fie cât mai redus.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.