CONSTANȚA Temperaturile scad BRUSC, cod GALBEN de vreme severă: Vin NINSORILE!

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât, în această noapte temperaturile vor coborî până la -6 grade. Vor fi precipitații, la început ploi, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și, temporar, peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă de astăzi, de la ora 17:00 până mâine, la ora 18:00. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor. De asemenea, dacă alegeți să vă deplasați cu mijloacele de transport în comun, vă recomandăm:  să alocați mai mult timp călătoriei dvs., deoarece, din cauza condițiilor meteo, traficul poate fi îngreunat, să folosiți barele de susținere pentru a evita orice accidentare, să așteptați autobuzul în zonele special amenajate în acest scop, fără a coborî pe carosabil și dacă autobuzul a părăsit stația, nu alergați, ci așteptați sosirea următorului mijloc de transport în comun. Adresăm totodată conducătorilor auto rugămintea de a nu staționa în zona stațiilor / alveolelor, pentru a evita blocajele”, au precizat reprezentanții municipalității.

În contextul avertizării emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea prin care municipiul Constanța se află sub cod galben de intensificări ale vântului, ninsori temporar viscolite și polei, de astăzi de la ora 17:00 până mâine la ora 18:00, la nivelul Primăriei Constanța a fost convocat Comandamentul de iarnă. Din această noapte vor fi precipitații, la început ploi apoi predominant ninsori și se va depune strat de zăpadă. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, amplificând senzația de frig.

Imediat ce va începe să ningă utilajele vor acționa în mai multe puncte din oraș și vor împrăștia material antiderapant. Stațiile de autobuz, trotuarele, intrarea în unitățile medicale vor fi, de asemenea, în grija autorității locale, imediat ce se va impune deszăpezirea lor. Având în vedere că vântul va sufla cu putere, o echipă de țapinari va fi pregătită să intervină dacă vor exista cazuri de copaci căzuți. Primăria Constanța va acorda o atenție deosebită Pavilionului Expozițional din Constanța pentru ca activitatea de vaccinare să nu fie îngreunată.

Amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate. De asemenea, pentru oamenii străzii în această perioadă vor fi deschise adăpostul din șoseaua Mangaliei și cel situat în Complexul Doi Cocoși, unde beneficiarii vor avea apă caldă și căldură, vor primi hrană și haine de schimb. Totodată, facem apel către toți constănțenii care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă”, au mai precizat reprezentanții municipalității.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.