Constanța, sub epidemie de gripă! Îndemnul dr. Grasa, managerul Spitalului Județean: „Faceți vaccinul!”

A fost declarată epidemie de gripă în România! Anunțul a fost făcut recent de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a precizat că au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi 56 de decese din cauza bolii.

„Nu putem afirma în acest moment că avem un număr mai mare de decese decât anul trecut, dar avem un număr de decese înregistrate mai devreme”, a spus Pintea.

Ministrul a recomandat vaccinarea antigripală, precizând că un număr mic de persoane din grupele de risc au fost vaccinate, mai precis 1.287.250.

Același sfat l-a dat miercuri și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) „Sf. Apostol Andrei” din Constanța, dr. Cătălin Grasa, mai ales că peste 8.100 de cazuri de afecțiuni respiratorii au fost înregistrate, în ultima săptămână, în județul Constanța, iar numărul îmbolnăvirilor este în continuă creștere.

„Există o tendință de creștere a virozelor, atât la copii, cât și la adulți. Dacă aveți vaccin faceți-l, dacă nu, cumpărați-l! Avem medicație antivirală (la SCJU – n.r.). Ne aprovizionăm și avem suficiente (vaccinuri – n.r.)”, a precizat Grasa. Potrivit managerului SCJU Constanța, accesul vizitatorilor în unitatea sanitară este în continuare restricționat!

Grasa a adăugat că spitalul dispune de medicația antivirală necesară. Totodată, șeful Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ), Cristina Schipor, a declarat într-o conferință de presă care a avut loc tot miercuri că, la noi în județ, 132 persoane au fost diagnosticate cu gripă, dintre care patru au decedat!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *