CONSTANȚA REVIVAL 2021: Fotografii, documente și obiecte de epocă, la Muzeul de Istorie

Ediția 2021 a Constanța Revival aduce și o expoziție inedită, astăzi, de la 16:00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Vernisajul va avea loc în Sala Ovidiu de la parterul MINAC, ora 16.00. În deschiderea expixiției, o alocuțiune a reputatului colecționar, Arh. Radu Cornescu.

JOI, 12 august, ora 16.00, în Sala Ovidiu de la parterul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie – Constanța, va avea loc vernisajul Expoziției tematice ” Constanța … acum 100 de ani ” a iubitorilor de Constanța, istorie și noblețe a vremurilor de demult, Iulian Ginghină și Andrei Neagu, în deschiderea căreia va susține o alocuțiune reputatul colecționar Arh. Radu Cornescu. În cadrul acestei expoziții vor fi expuse peste 250 de cărți poștale interbelice, documente și fotografii de epocă, alături de o colecție de obiecte vechi ce evocă tradițiile, multiculturalismul și multiconfesionalismul, repere specifice orașului Constanța. Dintre acestea menționăm:

– Panglică tricoloră de la inaugurarea Portului Constanța din anul 1909, însoțită de un inedit document de epocă ce îi atestă autenticitatea și proveniența
– Icoană  ” Sf. Nicolae ” cu ferecătură în argint, manufactură de atelier otoman, oferită de către un dregător mahomedan unui înalt funcționar al ” Comunei Constanța ” la începutul anilor 1900.

VINERI, 13 august, ora 16.00, în Sala Ovidiu de la parterul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie – Constanța, va avea loc vernisajul Expoziției de fotografie ” România prin ochii unui american ”  a fotografului și regizorului Dave Haas: ” Mi-a plăcut foarte mult să fotografiez România, unde există o frumusețe naturală și autentică în lumina și peisajul ei, care creează o vedere atât de caldă, vibrată și elegantă de captat. Este unic și cred că descrie frumusețea și căldura culturii românești ” .

100% din vânzările acestor fotografii și donațiile din această expoziție foto, vor fi folosite pentru a oferi rechizite copiilor din satele din apropierea și din jurul bazei aeriene americane Mihail Kogalniceanu și din alte zone ale Românie.

Aceste două expoziții pot fi vizitate GRATUIT în perioada 12 – 22 august, în intervalul orar 10:00 – 17:00

Programul expozițional a beneficiat de sprijinul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie – Constanța, Primăria Constanța, dar și de esențialul aport financiar al următorilor sponsori: GMSNet, Alteea SA, Evercloud, OIL & GAS Recruitment, Seara Company, MoonDust B&I și ArtAntik Gallery

WhatsApp Image 2021 08 12 at 11.28.17

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.