CONSTANȚA Programul lucrărilor edilitare din această săptămână

Planificarea lucrărilor este corelată cu evoluția condițiilor meteo. Pe bulevardul Mamaia, continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor pe tronsonul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei și strada Patriei. Bordurile noi și pavelele moderne îmbracă suprafața pietonală. De asemenea, pe tronsonul menționat se reabilitează zona carosabilă. După finalizarea lucrărilor de frezare, se va turna asfalt. Traseele pietonale de pe strada Remus Opreanu, zona delimitată de Comandamentul Flotei și intrarea în Portul Tomis, sunt reamenajate cu dale de granit. În același timp, se reabilitează infrastructura pietonală din parcul Tomis II. Bordurile deteriorate sunt demontate pentru a fi înlocuite cu unele noi.

grafic lucrari 3

Potrivit municipalității, proiectele de reconfigurare urbană de pe aleea Lupeni este în curs de finalizare. Se îmbunătățesc condițiile de acces pietonal. În zona Dacia, continuă lucrările de recondiționare a carosabilului pe aleea Magnoliei și pe strada Pictor Nicolae Grigorescu. O nouă parcare este în curs de amenajare pe strada Sergent Nicolae Grindeanu, la intersecția cu strada Narciselor. Se refac suprafețele în etapa premergătoare asfaltării. Pe strada Posada și aleea Drăgaica din cartierul Baba Novac, terenul este pregătit pentru asfaltare. Se intervine și pe strada Teleajen, unde se execută lucrări de excavare. Pe strada Lebedei din Portul Tomis, se lucrează la amenajarea unui sistem pentru drenarea apelor pluviale. Trotuarele sunt reconfigurate pentru a fi creată infrastructura necesară pentru colectarea apei.

Lucrările de igienizare a spațiile verzi din aliniamentele stradale se extind în cartierele orașului. Pentru siguranța participanților la trafic, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraș. Se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *